Joe Biden va avea marți un discurs important despre varianta Omicron

Data publicării:
Președintele SUA, Joe Biden.
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Administraţia Biden nu are de gând „să izoleze” Statele Unite în faţa unui potenţial nou val de iarnă de COVID, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în ajunul unui discurs foarte important al preşedintelui Joe Biden.

Preşedintele SUA, care urmează să se adreseze americanilor marţi cu privire la varianta Omicron, nu va anunţa „izolarea ţării”, a spus Jen Psaki în cursul briefingului zilnic de presă, ci va sublinia în schimb beneficiile vaccinării.

De asemenea, liderul de la Casa Albă va anunța noi „măsuri” vizând „creşterea accesului la depistarea” COVID-19 şi va insista asupra „riscurilor cu care se confruntă persoanele nevaccinate”.

Varianta Omicron, care ar trebui să depăşească rapid Delta în Statele Unite conform autorităţilor sanitare, riscă să scufunde ţara într-un nou val amplificat de sărbătorile de sfârşit de an şi de condiţiile meteo propice adunărilor în interior.

Consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, Anthony Fauci, a anunţat duminică „săptămâni sau luni dificile pe măsură ce ne apropiem de iarnă”.

Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume în termeni absoluţi, cu peste 807.000 de decese din cauza COVID.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri