Kremlin: Ambasadorul rus la Washington s-a întâlnit și cu membri ai echipei lui Hillary Clinton

Data publicării:
dmitri peskov purtator kremlin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu acordat duminică postului CNN, că ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, a avut în timpul campaniei electorale din SUA întâlniri și cu consilieri din echipa da campanie a lui Hillary Clinton, nu doar cu cei ai lui Donald Trump, dar a admis că președintele Vladimir Putin și-a dorit ca alegerile să fie câștigate de Trump, relatează Agerpres.

purtator cuvant peskov - kremlin.ru

(Foto: Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului | kremlin.ru)

 

Pe agenda întrevederilor ambasadorului „există mulți specialiști în politologie, persoane care lucrează în think tank-uri ce o consiliază pe Hillary sau alte persoane care lucrează pentru Hillary”, a spus Dmitri Peskov, răspunzând unei întrebări despre contactele unor politicieni apropiați lui Trump cu ambasadorul Kisliak. Printre aceștia se numără procurorul general Jeff Sessions și Michael Flynn, care avea să devină consilierul lui Trump pentru securitate națională și care apoi a demisionat din acest post după ce a fost criticat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus fără să-l informeze pe vicepreședintele Mike Pence.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat că sarcina ambasadorului rus este să se întâlnească cu reprezentanți ai ambelor părți pentru a discuta despre relațiile bilaterale, iar obiectivul acestor întâlniri nu a fost nicidecum de a interfera în procesul electoral american.

Dmitri Peskov a recunoscut însă că președintele Putin, deși nu s-a poziționat public deschis în favoarea unuia dintre cei doi candidați la președinția SUA, a dorit ca scrutinul să fie câștigat de Trump, pentru că acesta din urmă s-a arătat favorabil reducerii tensiunilor acumulate în ultima vreme în relațiile dintre Moscova și Washington.

„Candidata Hillary Clinton a fost, prin atitudinea și programul ei, foarte negativă față de țară noastră, declarând că Rusia aproape este cel mai mare rău în lume și principala amenințare pentru SUA”, a spus Peskov la CNN.

„În schimb, celălalt candidat, Donald Trump, spunea că da, suntem în dezacord cu rușii în multe chestiuni, dar trebuie să vorbim cu ei pentru a încerca să găsim o cale de înțelegere'', a explicat mai departe reprezentantul Kremlinului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri