Sari la conținut

Kremlinul anunţă că Tillerson nu va fi primit şi de Putin

Secretarul de Stat american Rex Tillerson nu va fi primit de către preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul vizitei americanului la Moscova, săptămâna aceasta.

Senate Confirmation Hearing Held For Rex Tillerson To Become Secretary Of State

WASHINGTON, DC - JANUARY 11: Former ExxonMobil CEO Rex Tillerson, U.S. President-elect Donald Trump's nominee for Secretary of State, testifies during his confirmation hearing before Senate Foreign Relations Committee January 11, 2017 on Capitol Hill in Washington, DC. Tillerson is expected to face tough questions regarding his ties with Russian President Vladimir Putin. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Anunţul potrivit căruia şeful diplomaţiei americane nu se va întâlni şi cu preşedintele rus a fost făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Însă Rex Tillerson se va întâlni cu omologul său de la Moscova, Serghei Lavrov, a precizat Dmitri Peskov.

Atacul cu rachete de croazieră din Siria a arătat o lipsă de voinţă totală a Washingtonului de a coopera în dosarul sirian, a apreciat reprezentantul Kremlinului.

Îndemnarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad să părăsească puterea nu va ajuta la soluţionarea crizei, a avertizat Peskov.

”Nu există vreo alternativă” la negocierile de pace de la Geneva şi Astana, a apreciat reprezentantul Kremlinului. 

Relaţiile dintre cele două mari puteri s-au degradat accelerat în ultima vreme. Săptămâna trecută, forţele regimului Assad, sprijinit de Rusia, au atacat o localitate cu arme chimice, ucigând zeci de civili, mulţi dintre ei copii şi femei

Joi, SUA au executat un atac cu rachete asupra bazei militare de pe care au acţionat militarii sirieni. 

Iar mai recent, secretarul de stat, Rex Tillerson, a declarat că Statele Unite nu au dovezi că Rusia a fost implicată în atacul cu arme chimice de săptămâna trecută, din Siria. Însă, a adăugat Tillerson, ar fi vina Rusiei că regimul de la Damasc nu a predat toate armele chimice pe care le deţinea, a adăugat Rex Tillerson. Acesta a făcut declaraţiile cu două zile înainte să meargă în vizită la Moscova.