Las Vegas a stabilit un nou record, după 102 zile consecutive fără precipitaţii

Data actualizării: Data publicării:
Aerial Views Of Las Vegas
Foto: Gulliver/GettyImages

Oraşul american Las Vegas, aflat în statul Nevada, a stabilit un nou record duminică în ceea ce priveşte cea mai îndelungată perioadă marcată de absenţa totală a precipitaţiilor, scrie Agerpres.

Aerial Views Of Las Vegas
Foto: Gulliver/GettyImages

Ajunul Crăciunului 2017 a marcat cea de-a 102-a zi consecutivă fără precipitaţii în Las Vegas, potrivit datelor transmise de staţia meteorologică de la Aeroportul Internaţional McCarran, administrată de National Weather Service (NWS).

Precedentul record în domeniu, ce a constat în 101 de zile consecutive lipsite de precipitaţii, a fost stabilit în anul 1944.

Potrivit specialiştilor de la NWS, noul record ar putea să ajungă la 110 zile fără precipitaţii, întrucât meteorologii americani nu prognozează ploi în următoarele 10 zile după Crăciun.

Anul 2017 a marcat stabilirea unor noi recorduri în ceea ce priveşte evenimentele meteorologice din Statele Unite.

În iulie, Valea Morţii, situată între statele California şi Nevada, a doborât un record vechi de 100 de ani, după ce a înregistrat o temperatură medie lunară de 41,9 grade Celsius.

În august, un record ce a rezistat timp de 131 de ani în Los Angeles a fost doborât la rândul său, după ce meteorologii au înregistrat în centrul acestei metropole americane o temperatură medie lunară de 36,6 grade Celsius.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri