Lavrov: E umilitor pentru poporul american să audă că Rusia controlează situaţia politică din SUA

Data publicării:
trump lavrov twitter

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, după o întâlnire cu preşedintele Donald Trump la Casa Albă, că este „umilitor” pentru poporul american să audă că Moscova controlează situaţia politică din SUA, relatează News.ro.

trump lavrov twitter
Donald Trump și Serghei Lavrov / FOTO: Twitter

Potrivit lui Lavrov, faptul că politicienii pun întrebări privind o interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din SUA fac rău sistemului politic american, sugerând că poate fi controlat din afară.

Potrivit lui, nu este nicio dovadă clară care să arate intervenţia rusă în scrutin.

Donald Trump i-a primit miercuri, la Casa Albă, pe Serghei Lavrov, şi pe ambasadorul Moscovei la Washington, Serghei Kisliak.

Întrebat dacă demiterea directorului FBI James Comey a afectat întâlnirea sa cu oficialii ruşi, Trump a răspuns: „Nu, deloc”.

Casa Albă a emis un comunicat în care menționează că Trump i-a transmis lui Lavrov că Rusia trebuie să țină în frâu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad și, de asemenea, Iranul, pentru a se reuși soluționarea conflictului sirian, informează Agerpres.

Șeful diplomației ruse a spus că Donald Trump este favorabil unor relații „pragmatice și reciproc avantajoase” cu Rusia, iar atât Washingtonul, cât și Moscova sunt deschise negocierilor și cooperării în chestiuni precum soluționarea conflictului sirian.

Pe de altă parte, Serghei Lavrov a anunțat că președinții Donald Trump și Vladimir Putin vor avea o întâlnire la summitul G20, care se va desfășura în luna iulie la Hamburg (nordul Germaniei).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri