Logodnica lui Khashoggi a refuzat invitaţia lui Trump la Casa Albă

Data publicării:
Jamal Khashoggi Hatice Cengiz

Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului Jamal Khashoggi, asasinat pe 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul, a refuzat o invitaţie din partea preşedintelui american, Donald Trump, de a vizita Casa Albă, transmite News.ro.

„Declaraţiile lui Trump din primele zile şi invitaţia şi declaraţiile făcute ulterior sunt opuse. Au fost declaraţii doar pentru a câştiga simpatia publicului”, a afirmat Cengiz pentru canalul Haber Turk.

Cengiz declarase săptămâna trecută: „Dacă Trump va contribui concret la eforturile de a afla ce s-a întâmplat în consulatul saudit în Istanbul, voi lua în considerare să accept invitaţia sa”.

„Nu mă gândesc că aş merge în Statele Unite. Dacă voi merge sau nu, depinde de conştiinţa mea”, a adăugat ea.

Ea a afirmat şi că Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a sunat-o la două zile după invitaţia lui Trump şi i-a transmis că administraţia americană nu avea informaţii la acel moment.

„Cred că apelul a avut rolul de a-mi demonstra că sunt serioşi”, a afirmat ea.

Cengiz a precizat că ea şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan fac apel către toate părţile implicate să depună mărturie pentru a încheia această investigaţie dureroasă „cât mai curând posibil”.

„Aşteptările mele, aşteptările preşedintelui nostru, sunt ca toată lumea implicată să dea declaraţii. Pentru ca investigaţia să se încheie cât mai repede. Va fi un proces dureros, dar cel puţin vom afla ce s-a întâmplat”, a declarat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri