Sari la conținut

Lui Trump i se cere să blocheze investiţiile chineze din SUA

Liderul senatorilor democraţi i-a cerut preşedintelui Donald Trump să blocheze investiţiile chineze de pe teritoriul Statelor Unite, într-o încercare de a pune presiune pe China pentru a contribui la „ţinerea în frâu” a comportamentului ameninţător şi destabilizator manifestat de către regimul de la Phenian, relatează Reuters.

trump2

Foto: Guliver/GettyImages

Această reacţie vine după ce regimul nord-coreean şi-a încheiat săptămâna cu a doua lansare a unei rachete intercontinentale din ultima lună, după ce a efectuat cu succes un prim test de Ziua Naţională a Statelor Unite.

Într-o scrisoare trimisă preşedintelui american, Chuck Schumer îi cere acestuia să-şi folosească autoritatea prin Comisia de Investiţii Străine din SUA, tocmai pentru a exercita o presiune economică asupra Beijingului.

De asemenea, preşedintele american a ameninţat în urmă cu două zile că nu va mai permite Chinei să câştige sute de miliarde de dolari din comerţ, întrucât liderii de la Beijing evită să i-a vreo atitudine în legătură cu Coreea de Nord.