„Made in China”. Industria SUA se promovează cu produse fabricate în China

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0698491175
Un recipient mtalic pentru apă și o pereche de ochelari „Made in China" au fost oferite de camera de comerț a SUA pentru a promova industria americană. Foto: Profimedia Images

O pungă de cadouri oferită de camera de comerț americană pentru a promova industria SUA la Summitul Americilor pare că nu a transmis mesajul pe care îl dorea – unele produse aveau scris pe ele sloganul „Made in China”, transmite The Guardian.

Delegații și participanții de la Summitul Americilor din Los Angeles au primit în această săptămână tot felul de gratuități și mostre de la diverse grupuri ce vor să-și promoveze agenda.

O întâlnire adiacentă numită „summitul CEO” a avut lideri din industrie și politică vorbind despre cum afacerile pot ajuta la îmbunătățirea dezvoltării zonelor sărace din America Centrală și de Sud.

Participanții, printre care s-au numărat șeful Google Sundar Pichai, președintele american Joe Biden și numărul trei din Meta, Nick Clegg, au primit o pungă albastră de produse oferite de gazde, camera de comerț americană.

profimedia-0698491174
Foto: Profimedia Images

Însă la o privire mai atentă, conținutul nu este chiar provenit din SUA. Pe un recipient metalic pentru apă este ștanțat în litere mari „China".

Deși delegații se puteau bucura de perechea gratuită de ochelari de soare pentru a-și feri ochii de soarele abundent din California, mesajul „Made in China” (fabricat în China) de pe etichetă nu reprezintă chiar visul american, scrie The Guardian.

Camera de comerț a SUA, care spune că este „o organizație nonprofit ce reprezintă interesele unificate ale afacerilor americane”, nu a răspuns imediat la o cerere pentru comentariu din partea publicației britanice.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri