Mai mulți senatori americani îi cer președintelui Joe Biden să expulzeze 300 de diplomați ruși

Data actualizării: Data publicării:
us-embassy-moscow-tw
Ambasada SUA în Rusia. Foto: Twitter

Senatori democraţi şi republicani americani i-au solicitat marţi preşedintelui Joe Biden să expulzeze 300 de diplomaţi ruşi din Statele Unite, dacă Moscova nu emite mai multe vize pentru americani pentru a reprezenta Washingtonul în Rusia.

Sugestia liderilor comisiilor de relaţii externe şi informaţii ale Senatului american - democraţii Bob Menendez şi Mark Warner şi republicanii Republicans Jim Risch şi Marco Rubio - ar marca o escaladare majoră în diferendul privind personalul diplomatic între Washington şi Moscova.

În luna august, Rusia i-a interzis ambasadei SUA la Moscova să păstreze, să angajeze sau să contracteze personal rusesc sau dintr-o ţară terţă, cu excepţia personalului pentru pază, forţând astfel misiunea diplomatică americană să concedieze 182 de angajaţi şi zeci de contractori, potrivit Departamentului de Stat.

Acest lucru a însemnat rămânerea a doar aproximativ 100 de diplomaţi americani în Rusia, în timp ce în SUA se află 400 de diplomaţi ruşi, au menţionat senatorii americani citaţi.

„Această disproporţionalitate în reprezentarea diplomatică este inacceptabilă. În consecinţă, Rusia trebuie să emită suficiente vize pentru o abordare paritară între numărul de diplomaţi americani care lucrează în Rusia şi numărul de diplomaţi ruşi care lucrează în Statele Unite”, au subliniat senatorii într-o scrisoare adresată liderului de la Casa Albă, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Dacă Moscova nu dă curs solicitării, atunci preşedintele Biden ar trebui să înceapă expulzarea a 300 de diplomaţi ruşi, sunt de părere senatorii americani.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri