Maior despre ridicarea vizelor pentru români în SUA: O vizită a premierului ar avea efecte pozitive

Data publicării:
viza visa waiver facebook

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a apreciat la Digi24 că o vizită a premierului Mihai Tudose în această țară ar avea efecte pozitive asupra procesului de ridicare a vizelor pentru români în SUA.

"E constantă agenda discuțiilor noastre cu Congresul. E vorba de legislație, mai puțin de relația cu administrația americană în această chestiune a vizelor. Rata de refuz a vizelor pentru noi este în jur de 10-15%, Dacă ajungem la 3,5%, automat intrăm în procesul de Visa Waiver. Ceea ce încercăm să facem este să reușim ca la nivelul Congresului să nu fie luat în considerare doar acest element al ratei de refuz, ci și faptul că suntem într-un parteneriat serios pe plan militar cu Statele Unite, că este și în avantajul securității SUA având în vedere ceea ce facem pe domeniul informațiilor cu SUA împotriva terorismului și acest lucru să se trateze într-o altă viziune asupra modului în care se acordă vizele sau se introduce România în programul Visa Waiver. Deci, discuții și cu Departamentul de securitate internă al SUA pe această chestiune. Lucruri pe care le facem constant. Și o vizită a premierului ar avea, din punctul ăsta de vedere, cred eu, efecte pozitive", a afirmat George Maior.

El a subliniat că anumite țări, cum este România, care au făcut în anii trecuți pași serioși în securizarea frontierelor, în controlul imigrației ilegale, ar avea "o șansă mai bună cu actuala administrație" pentru acest demers.

Întrebat dacă intrarea României în Schengen ar ajuta acest proces, Maior a spus: "Fără îndoială, ar avea o anumită relevanță".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri