Mama victimei de la Charlottesville refuză să discute cu Donald Trump

Data publicării:
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
Foto: Gulliver/Getty Images

Mama femeii de 32 de ani ucisă sâmbătă de un simpatizant neonazist la Charlottesville (statul Virginia) a declarat vineri că refuză orice discuție cu președintele Donald Trump 'după ceea ce a spus despre copilul meu', informează AFP.

President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
Foto: Gulliver/Getty Images

Susan Bro a precizat la postul ABC că reprezentanți ai Casei Albe au încercat de mai multe ori să o contacteze, scrie Agerpres.

'La început, pur și simplu am pierdut apelurile sale', a relatat ea. 'Primul pare să fi fost în timpul înmormântării' lui Heather Heyer, fiica sa, ucisă în timp ce participa sâmbătă la o contramanifestație antirasistă în fața suprematiștilor albi.

'Eram acasă, încercând să-mi revin după epuizarea provocată de funeralii și mă gândeam: 'ei bine, mă voi ocupa de el mai târziu'', a povestit ea, înainte de a-și schimba părerea după ce a descoperit marți declarațiile controversate ale președintelui Trump.

'Nu mai vorbesc cu președintele. Îmi pare rău. După ceea ce el a spus despre copilul meu', a justificat doamna Bro. 'Am văzut un fragment video din conferința sa de presă, unde el spunea că manifestanți precum domnișoara Heyer, cei din Ku Klux Klan (KKK) și suprematiștii albi sunt la fel (de vinovați). Nu puteți da asta la o parte cu un gest și spune 'îmi pare rău''.

Trump a declarat vineri că a auzit că Heyer era o 'tânără minunată' și că mama ei a spus 'cele mai drăguțe lucruri' despre el.

Donald Trump a stârnit o profundă nemulțumire în SUA, inclusiv în tabăra republicană, afirmând că au existat erori 'de ambele părți' în aceste violențe, în timpul cărora un simpatizant al teoriei privind supremația albilor a ucis o tânără femeie ce protesta alături de antirasiști, intrând deliberat cu mașina lui în mulțimea adunată la o contramanifestație desfășurată în apropierea manifestației naționaliștilor albi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri