McDonalds va elimina definitiv cheeseburgerii din meniurile Happy Meal

Data publicării:
MCDONALDS-AFP Mediafax Foto-Robert SULLIVAN

McDonalds a anunțat că va renunța la cheeseburgerii din meniurile Happy Meal pentru copii. Măsura ar urma să fie implementată în toate fast-food-urile lanțului de restaurante până în 2022, relatează CNN.

Compania susține că încearcă să le ofere celor mici variante mai sănătoase. În meniurile Happy Meal vor fi incluși în continuare hamburgerii, dar și Chicken McNuggets. De asemenea, McDonalds va micșora porțiile de cartofi prăjiți din meniu.

Schimbări vor avea loc și în privința băuturilor oferite în Happy Meal. Compania va adăuga sticle de apă plată în fiecare meniu, iar laptele cu ciocolată va conține puțin zahăr. Compania a promis că va oferi și alternative sănătoase părinților care le cumpără celor mici mâncare de la fast-food: fructe, legume și cereale.

Toate meniurile Happy Meal din SUA vor conține cu 600 de calorii până în luna iunie, iar măsura va fi apoi adoptată treptat în cel puțin jumătate din restaurantele din lume până în 2022. McDonalds susține că astfel conținutul de calorii al unui Happy Meal va fi cu 20% mai mic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri