Melania Trump, când a fost rugată să intervină pentru stoparea violențelor de la Capitoliu: „Nu”. Ce făcea Prima Doamnă pe 6 ianuarie

Data publicării:
melania trump pe canapea la casa alba
Melania Trump. Foto: Gulliver/ Getty Images

Melania Trump, fosta Primă Doamnă a Americii, a refuzat pe 6 ianuarie să facă apel la încetarea violențelor care izbucniseră la sediul Capitoliului, scrie CNN, citând două surse apropiate situației. Fosta sa șefă de cabinet urmează să scoată o carte în care dezvăluie, printre altele, și acest episod. 

Sursele citate de CNN afirmă că Stephanie Grisham, șefa de cabinet a Melaniei Trump, i-a trimis acesteia un mesaj pe 6 ianuarie, când Capitoliul a fost luat cu asalt de susținătorii lui Donald Trump, care încercau să împiedice confirmarea lui Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale.

Stephanie Grisham a scris: „Ai vrea să transmiți un mesaj pe Twitter că protestele pașnice sunt dreptul oricărui american, dar că nu e loc pentru fărădelegi și violență?”, la care Melania Trump a răspuns cu un singur cuvânt: „Nu”.

Fosta șefă de cabinet detaliază acest episod în cartea ei care urmează să apară luna viitoare, „Acum vă răspund la întrebări”, din care Politico a publicat fragmente.

În ianuarie, CNN a relatat că Melania Trump se afla la Casa Albă în timpul violențelor de la Capitoliu, ocupându-se cu o ședință foto pentru un covor recent amplasat într-una din încăperi. Ea nu a anulat ședința foto și nici nu a făcut declarații publice despre violențele comise de suporterii soțului ei, care au rupt baricadele și au luat cu asalt Capitoliul, la 3 kilometri distanță.

Abia pe 11 ianuarie Melania Trump a condamnat parțial violențele, mai scrie CNN.

Melania Trump a dat un comunicat de presă, în care se afirmă că „Intențiile din spatele acestei cărți sunt evidente. Este o încercare a ei (Stephanie Grisham - n.r.) de a se reabilita după o prestație slabă ca secretar de presă, relații personale distruse și comportament neprofesionist la Casa Albă. Prin minciuni și trădare, încearcă să câștige notorietate și bani, pe seama doamnei Trump”.

Stephanie Grisham, care a fost loială familiei Trump timp de cinci ani, perioadă în care a ocupat poziții importante, inclusiv secretar de presă la Casa Albă, și-a dat demisia pe 6 ianuarie, nu mult după ce i-a trimis mesajul Melaniei Trump. 

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri