Mesajul primarului New York-ului pentru preşedintele ales al SUA

Data actualizării: Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Meetings At His Trump Tower Residence In New York
NEW YORK, NY - NOVEMBER 16: New York City mayor Bill de Blasio speaks to the press in front of Trump Tower after his meeting with president-elect Donald Trump, November 16, 2016 in New York City. Trump is in the process of choosing his presidential cabinet as he transitions from a candidate to the president-elect. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, l-a prevenit pe Donald Trump că va face „totul pentru a proteja imigranții”. Anunţul a fost făcut în timpul primei întâlniri dintre cei doi, transmite AFP citată de Agerpres.

President-Elect Donald Trump Holds Meetings At His Trump Tower Residence In New York
Foto: Gulliver/GettyImages

Bill de Blasio a declarat, după întâlnirea avută la Trump Tower, în Manhattan, că l-a pus în gardă pe viitorul președinte că „New York, ca multe alte orașe americane, va face tot posibilul pentru a-și proteja locuitorii și a se asigura că familiile nu vor fi separate”.

Donald Trump a promis expulzarea a cel puţin 3 milioane de imigranți clandestini, amintește AFP. „New York este orașul imigranților”, spune Bill de Blasio. Şi a reușit pentru că a fost deschis tuturor. Edilul spune că New York „a fost construit de imigranți, generație după generație. I-am spus (lui Donald Trump—n.r.) că suntem neliniștiți, că vrem să arătăm tuturor new-yorkezilor, inclusiv musulmanilor, că sunt bineveniți și că politicile de excludere ar submina capacitatea noastră de a crea unitate, o dinamică în care fiecare să să se simtă în mod egal membru al comunității, gata să muncească pentru a se proteja unii pe alții, gata să conlucreze cu forțele de ordine pentru binele tuturor”.

Precum Bill de Blasio, primarii altor mari orașe americane, printre care Los Angeles, San Francisco, Chicago, Boston, Philadelphia sau capitala Washington, s-au angajat să-i protejeze pe imigranți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri