Meteorologul Donald Trump loveşte din nou. A anunţat, în mod eronat, că uraganul Dorian va lovi Alabama

Data publicării:
donald trump
Foto: Guliver/Getty Images

Donald Trump insistă, după ce a fost contrazis de mai mulţi meteorologi, că uraganul Dorian va lovi statul Alabama, relatează CNN.

Meteorologii, inclusiv Serviciul Naţional pentru Vreme (Național Weather Service), agenţie a executivului american, au încercat să dezmintă spusele iresponsabile ale preşedintelui american, care anunţa într-un tweet duminică dimineaţă că Alabama va fi „foarte probabil” lovită de uraganul Dorian, furtună care a lovit şi devastat insulele Bahamas şi urmează să lovească şi coasta din Florida.

Alabama nu va fi lovită de Dorian. Repetăm, uraganul Dorian nu va face impact cu Alabama, iar statul nu va resimţi sub nicio formă efectele uraganului. Furtuna se află mult prea la est”, au precizat cei de la NWS pe Twitter.

Trei alte state, în schimb, Florida, Carolina de Sud şi Georgia se află în cadrul unei evacuări generale a populaţiei. Şi Carolina de Nord a declarat stare de urgenţă. Niciun ordin de evacuare sau decretare a stării de urgenţă e în efect în Alabama.

La câteva minute după tweet-ul experţilor meteorologi, Trump a scris din nou pe Twitter că Alabama va primi „o porţie” de uragan şi a repetat bizarul avertisment şi în timpul conferinţei FEMA, agenţia federală pentru urgenţe.

Este neclar de unde a luat Donald Trump informaţia eronată, însă secretarul de presă de la Casa Albă a declarat pentru CNN că „preşedintele a fost informat că există foarte multe incertitudini”.

Alabama, deşi se află la graniţă cu Florida, nu are nicio coastă estică şi, în cel mai apropiat punct al său, e la 400 de kilometri de Oceanul Atlantic.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri