Militari americani obligați să tacă în legătură cu sclavia sexuală în Afganistan

Data publicării:
1st Infantry Division Soldiers Return Home To Fort Knox From Afghanistan
Foto: Guliver/GettyImages

Soldaților americani desfășurați în Afganistan li s-a cerut timp de ani de zile să nu denunțe sclavia sexuală în cadrul poliției afgane, potrivit unui raport oficial publicat joi și citat de AFP.

1st Infantry Division Soldiers Return Home To Fort Knox From Afghanistan
Foto: Guliver/GettyImages

Serviciile inspectorului general al Pentagonului au lansat o anchetă cu privire la instrucțiunile primite de către militarii americani după o serie de reportaje despre bacha bazi (sau a te juca cu băieți), o practică pedofilă larg răspândită în poliția afgană.

Mai mulți militari intervievați au indicat faptul că ofițerii lor au ridicat din umeri atunci când le-au fost raportate posibile cazuri de pedofilie.

Unul dintre aceștia a spus că și-a informat superiorii și a primit ca răspuns: «Nu se poate face nimic»; «Este în afara controlului nostru»; «Acesta este Afganistanul» sau «Este țara lor», potrivit raportului.

Pentagonul nu a descurajat niciodată în mod oficial denunțarea abuzurilor sexuale, dar sesiunile de informare despre Afganistan menționează pedofilia drept o practică pe larg acceptată în Afganistan.

O lege interzice acordarea de ajutoare americane unităților militare străine care comit astfel de încălcări ale drepturilor omului.

Anul trecut, după dezvăluirile AFP despre aceste practici, aleșii americani au cerut guvernului să-și intensifice lupta împotriva sclaviei sexuale practicate asupra tinerilor, în rândul forțelor armate afgane sprijinite de SUA.

„Bacha bazi, care înseamnă a te juca cu băieți în dari, una dintre cele două limbi oficiale ale Afganistanului, este încă o practică răspândită în anumite părți din est, sudul și nordul țării. Ea constă în întreținerea de minori care încă nu au ajuns la vârsta pubertății, uneori machiați și travestiți pentru a face din ei dansatori și sclavi sexuali.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri