Mogulul muzicii rap „Suge” Knight, condamnat la 28 de ani de închisoare

Data publicării:
Marion "Suge" Knight Pretrial Hearing
Foto: Guliver/Getty Images

Mogulul şi producătorul muzical Marion "Suge" Knight, care a devenit cunoscut după ce a lansat cariera lui Snoop Dogg, a încheiat joi cu justiţia americană un acord în virtutea căruia va efectua o pedeapsă de 28 de ani de închisoare pentru omucidere, informează AFP, citat de Agerpres

Marion "Suge" Knight Pretrial Hearing
Foto: Guliver/Getty Images

Aflat în detenţie din 2015, Suge Knight, în vârstă de 53 de ani, este anchetat pentru că l-a ucis în ianuarie 2015 pe un fost prieten şi partener de afaceri, Terry Carter, în parcarea unui restaurant de tip fast-food dintr-o periferie a oraşului Los Angeles. Aflat la volanul automobilului său, fostul producător muzical, unul dintre numele mari ale muzicii rap americane din anii 1990, a lovit şi a rănit cu maşina un al doilea bărbat, Cle Sloan.

Întreaga scenă a fost filmată de camerele de supraveghere.

După o procedură juridică de mai mulţi ani şi după ce a susţinut o perioadă că dorea să fugă de cei doi bărbaţi, Suge Knight a încheiat în cele din urmă un acord cu Procuratura din Los Angeles.

Fără să pledeze vinovat, el a acceptat să nu conteste acuzaţiile de "omucidere voluntară" formulate împotriva lui, recunoscând însă că a folosit "o armă letală" - sub forma automobilului său - a explicat Procuratura din Los Angeles într-un comunicat.

În virtutea acestui acord, muzicianul va fi condamnat la 28 de ani de închisoare pe 4 octombrie, când va trebui să se prezinte în faţa unui judecător. Înainte de acest acord, Knight risca închisoarea pe viaţă pentru "crimă, tentativă de crimă şi fugă de la locul crimei".

În dreptul american, omuciderea voluntară ("voluntary manslaughter") diferă uşor de crimă, întrucât această infracţiune recunoaşte faptul că autorul a acţionat în mijlocul evenimentelor, imediat după ce a fost provocat sau din cauza "pasiunii", şi este, în general, sancţionată cu un grad mai mic de severitate.

Suge Knight a înfiinţat cu Dr. Dre celebra casă de discuri Death Row Records, dedicată muzicii rap şi care a semnat cu artişti de seamă ai genului, precum Snoop Dogg şi Tupac Shakur, obţinând venituri de milioane de dolari la începutul anilor 1990.

Suge Knight se afla alături de Tupac Shakur atunci când acesta din urmă a fost împuşcat mortal în Las Vegas în anul 1996.

Apoi, Death Row Records a dat faliment, în special din cauza încarcerării lui Suge Knight şi a întreruperii colaborării cu Snoop Dogg.

Suge Knight, un bărbat cu un fizic impresionant şi renumit pentru faptul că îşi intimida şi brutaliza rivalii, a avut numeroase probleme cu justiţia, inclusiv o încarcerare de 10 luni în anul 2003. El a supravieţuit mai multor focuri de armă trase asupra lui şi rănilor suferite în urma acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri