Motivul pentru care un cofetar poate refuza să facă torturi pentru cuplurile de acelaşi sex

Data publicării:
tort

Un cofetar din California poate refuza să facă torturi pentru cuplurile de acelaşi sex, din motive religioase şi bazându-se pe libertatea de expresie, a decis un judecător, potrivit BBC.

tort
Foto: Shutterstock

Avocaţii proprietarei unei brutării au susţinut că realizarea de torturi pentru cuplurile de acelaşi sex încalcă convingerile ei creştine şi libertatea de exprimare religioasă.

Judecătorul a decis că procesul de creare a unui tort este protejat ca exprimare artistică şi nu încalcă nicio lege anti-discriminare a statului.

„Un tort de nuntă nu este doar un tort. Este o exprimare artistică a persoanei care îl realizează pentru a fi folosit, în mod tradiţional, ca piesa centrală a sărbătorii căsătoriei”, a transmis judecătorul David Lampe.

Cathy Miller, proprietara Tastries Bakery, a afirmat că este fericită să servească pe oricine cu tot ce face, însă nu poate fi „parte a unei celebrări care contravine dumnezeului şi salvatorului meu”.

Un proces similar este pe rol în Colorado, unde cofetarul Jack C. Phillips susţine că poate refuza să îşi ofere serviciile cuplurilor de acelaşi sex în baza dreptului dat de Primul Amendament la liberă exprimare şi exercitare a religiei.

Procesul din California a început când Miller a refuzat să le servească pe Mireya şi Eileen Rodriguez-Del Rio, care au cerut un tort simplu, fără figurine ori mesaj.

Cuplul a depus o plângere la Department of Fair Employment and Housing din California, care a decis în favoarea lui, însă judecătorul Lampe a respins decizia agenţiei.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri