Noi despăgubiri pentru gimnastele agresate de Larry Nassar

Data publicării:
nassar medic gimnaste sua

Comitetul Olimpic American (USOC) a anunţat, marţi, că va contribui cu suma de 1,3 milioane dolari la fondul pentru susţinerea gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional de gimnastică, Larry Nassar.

nassar medic gimnaste sua
Larry Nassar

"Chiar dacă nu putem, din păcate, şterge abuzurile oribile la care au fost supuse atât de multe gimnaste, va trebui să susţinem prin toate modalităţile posibile eforturile lor curajoase de vindecare", a explicat directoarea generală a USOC, Susanne Lyons.

"Această contribuţie este una din reformele şi acţiunile pe care le întreprindem pentru a trata problemele din cadrul Federaţiei americane de gimnastică, dar şi în comunitatea sporturilor olimpice şi paralimpice", a adăugat ea.

"Am trădat aceste sportive o dată şi nu putem să le trădăm şi a doua oară", a insistat Susanne Lyons.

Fondul de susţinere a fost creat de USA Gymnastics pentru a ajuta financiar victimele lui Larry Nassar, care consultă specialişti şi psihologi.

USOC a precizat că va pune la punct un program similar pentru sportivi şi sportive care evoluează în alte discipline victime ale unor abuzuri similare, urmând să dubleze contribuţia financiară destinată Centrului american pentru securitate în sport, fără a preciza însă valoarea.

USOC a fost acuzat, precum şi Federaţia americană de gimnastică, pentru multiple agresiuni sexuale repetate comise de către fostul medic al lotului naţional Larry Nassar împotriva tinerelor gimnaste. Nassar a fost condamnat la 175 de ani de închisoare pentru agresarea a peste 265 de victime timp de 20 de ani.

În urma acestui scandal, preşedintele USOC, Scott Blackmun, a demisionat în februarie.

De asemenea, săptămâna trecută, Universitatea din Michigan, unde activa şi Larry Nassar, a ajuns la un acord de despăgubire cu victimele pentru o valoare de 500 milioane de dolari.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri