Noi detalii despre masacrul din El Paso. Atacatorul a luat masa în Walmart, înainte să deschidă focul

Data publicării:
patrick crusius politia el paso
FOTO: Police Department El Paso

Patrick Crusius, autorul atacului de la El Paso, a ajuns în oraş după un drum de 10-11 ore şi a luat o gustare la Walmart înainte a deschide focul asupra clienţilor magazinului, a informat luni poliţia, potrivit dpa.

"I-au luat 10 până la 11 ore să ajungă din Allen până în El Paso", a declarat şeful poliţiei din oraş, Greg Allen, într-un briefing de luni după-amiază, potrivit Agerpres.

Atacatorul a ajuns, "s-a pierdut în cartier" şi a venit la Walmart pentru că îi era foame.

"A mâncat?", a întrebat un reporter. "Asta credem acum că a făcut", a spus Allen, precizând că Crusius a cooperat cu poliţia după ce a fost capturat sâmbătă.

Citiți și: 

Donald Trump condamnă rasismul şi fanatismul religios, însă uită că tocmai el a promovat un astfel de discurs

Autorul atacului armat din Dayton și-a ucis și sora. Poliție: Tânăra de 22 de ani este cea mai tânără dintre victime

"A oferit de bună voie majoritatea dovezilor pe care am putut să le utilizăm până acum. Pare să se afle într-o stare de şoc şi de confuzie", a mai spus Allen.

Atacatorul a verificat situația din Walmart, El Paso, înainte de a se întoarce cu arma

Crusius a verificat situaţia din Walmart înainte de a se întoarce cu arma, au declarat autorităţile pentru ABC News, evaluând numărul de clienţi şi de mexicani, despre care se crede că au fost principalele sale ţinte.

Apoi s-a întors cu protecţie pentru urechi, ochelari de protecţie şi o puşcă de asalt de mare putere, relatează ABC News, citând supravegherea video din magazin.

atacator texas
FOTO: Twitter

După ce a luat o gustare, Crusius, de 21 de ani, a trecut la atac. El este reţinut fără dreptul de a fi eliberat pe cauţiune, fiind acuzat de crime majore, iar guvernul federal a anunţat că va investiga atacul ca "terorism intern".

Bilanţul morţilor este în prezent de 22, după ce doi oameni au murit duminică şi luni.

Cincisprezece oameni sunt în spital, dintre care doi în stare critică, a spus Allen, după ce nouă persoane au fost externate. În total s-au înregistrat 27 de răniţi, dintre două persoane "au venit din proprie iniţiativă la spital şi au plecat singure", a precizat el. Printre răniţi se află şi un copil cu oasele rupte şi un altul care a fost rănit în timp ce încerca să fugă de la locul atacului.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri