Noi dezvăluiri despre Trump: Ar fi fost testat cu COVID cu 3 zile înainte de dezbaterea cu Biden. Casa Albă nu a spus nimic

Data publicării:
Donald Trump se strâmbă.
Fostul președinte american Donald Trump Foto: GettyImages

Fostul președinte american Donald Trump a fost testat pozitiv pentru COVID-19 cu trei zile înainte de prima sa dezbatere cu actualul președinte Joe Biden, în campania electorală din 2020. Dezvăluirea a fost făcută de al patrulea și ultimul șef de cabinet al fostului președinte, Mark Meadows, într-o nouă carte, relatează The Guardian.

Meadows a scris că, deși știa că fiecare candidat trebuia să aibă un test negativ pentru coronavirus cu 72 de ore înainte de dezbatere, „nimic nu putea să-l împiedice pe Trump să meargă acolo.”

La scurt timp după testul pozitiv, Trump și-a făcut un nou test, care a ieșit negativ, a mai scris Meadows în cartea sa, „The Chief’s Chief” (Șeful șefului).

Dezvăluirea că Trump nu a raportat un test pozitiv vine după un an de speculații dacă Trump, pe atunci în vârstă de 74 de ani, era infectat atunci când s-a confruntat cu Biden, în vârstă de 77 de ani, la dezbaterea din Cleveland, din 29 septembrie 2020.
Trump a anunțat că are COVID-19 pe 2 octombrie, după dezbatere. Casa Albă a spus atunci că a anunțat rezultatul la o oră de la primirea acestuia. Trump a mers la spital în aceeași zi.

Cartea lui Meadows va fi publicată săptămâna viitoare de All Seasons Press, o publicație conservatoare. The Guardian a obținut o copie marți, ziua în care Meadows a spus că va coopera cu comisia parlamentară care investighează asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie.

Trump a negat afirmațiile lui Meadows, spunând că sunt „știri false”.

Meadows scrie că testul pozitiv al lui Trump din 26 septembrie a venit ca un șoc pentru Casa Albă, care tocmai organizase o ceremonie în Grădina cu Trandafiri pentru Amy Coney Barrett, nominalizată la conducerea Curții Supreme, eveniment considerat acum „superspreader”, care a contribuit la răspândirea cazurilor de COVID.

Deși Trump părea „puțin obosit” și avea o „ușoară răceală”, Meadows spune că a fost „mulțumit” că Trump a mers în acea seară la un miting în Middletown, Pennsylvania.

Dar când elicopterul prezidențial a decolat, scrie Meadows, a sunat doctorul Casei Albe: „Opriți-l pe președinte. A fost testat pozitiv pentru COVID.”

Elicopterul decolase însă deja, iar Trump nu a putut fi oprit. Când l-a anunțat despre rezultatul testului, reacția fostului președinte a fost: „Glumești!”

Meadows spune că testul pozitiv a fost făcut cu un model vechi și că i-a spus lui Trump că testul va fi repetat cu un model mai nou. Acesta a ieșit negativ. Totuși, rezultatele testelor nu au fost făcute publice.

În următoarele zile, fostul președinte a participat la mai multe evenimente publice, inclusiv unul în care a vorbit despre importanța testării anti-COVID.

Meadows spune că Trump era palid și răgușit. În ziua dezbaterii, se simțea ceva mai bine, îi revenise culoarea în obraji și vorbea normal, dar avea cearcăne adânci.

Trei zile mai târziu, pe 2 octombrie, Trump a anunțat că el și soția sa, Melania Trump, au fost testați pozitiv.

Cât timp a stat Trump în spital, Meadows a făcut tot posibilul să arate că președintele se simte bine. Trump s-a vindecat, dar presa a relatat că starea sa a fost mult mai gravă decât a lăsat Casa Albă să se înțeleagă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri