Sari la conținut

Noi probleme în echipa Trump. Cel nominalizat pentru funcţia de secretar al muncii s-a retras

Miliardarul Andrew Puzder, nominalizat de preşedintele american Donald Trump pentru funcţia de secretar al muncii, s-a retras înainte de audierea pentru confirmare din Congres, care oricum fusese amânată în repetate rânduri, relatează News.ro.

Food Workers Protest Andy Puzder's Labor Secretary Nomination

Foto: Gulliver/GettyImages

El a pierdut susţinerea mai multor senatori republicani, după ce a recunoscut că a angajat o imigrantă ilegală ca menajeră.  În plus, fosta sa soţie a apărut, sub protecţia anonimatului, la un show Oprah Winfrey despre femei supuse la abuzuri în familie. Femeia a transmis pe 18 ianuarie o scrisoare Senatului în care a dat asigurări că nu a fost agresată de Puzder, însă au existat aleşi care nu au fost convinşi.

Andrew Pudzer, directorul general al lanţului de restaurante fast-food CKE, este unul dintre candidaţii nominalizaţi de Trump pentru funcţii în administraţie care s-a confruntat cu o opoziţie puternică din partea democraţilor din Senat şi a grupurilor progresiste. El a criticat regulile privind orele suplimentare promovate de administraţia Obama şi s-a opus propunerilor de creştere a salariului minim pe economie la 15 dolari pe oră.

Potrivit BBC, miliardarul a fost criticat și pentru remarcile sale la adresa femeilor și angajaților din restaurantele sale.

Nu este pentru prima dată când persoane nominalizate pentru a ocupa posturi în administraţie întâmpină probleme din cauza imigraţiei. Linda Chavez, nominalizată pentru a fi secretar al muncii de preşedintele George W. Bush în 2001, a permis unei femei din Guatemala venite ilegal în SUA să locuiască în casa sa. Mai mult, Chavez i-a dat bani de cheltuială.

Zoe Baird, nominalizată de preşedintele Bill Clinton pentru funcţia de Procuror General, în 1993, şi-a retras candidatura după ce a recunoscut că a angajat doi imigranţi ilegali, pentru care nu a plătit taxe.

Fostul comisar de poliţie Bernard Kerik, nominalizat de Bush în 2004 pentru funcţia de secretar pentru securitate internă, s-a retras după ce au apărut semne de întrebare în legătură cu statutul legal al unei foste menajere şi al unei foste bone angajate de el.