Noi probleme în echipa Trump. Cel nominalizat pentru funcţia de secretar al muncii s-a retras

Data actualizării: Data publicării:
Food Workers Protest Andy Puzder's Labor Secretary Nomination
Foto: Gulliver/GettyImages

Miliardarul Andrew Puzder, nominalizat de preşedintele american Donald Trump pentru funcţia de secretar al muncii, s-a retras înainte de audierea pentru confirmare din Congres, care oricum fusese amânată în repetate rânduri, relatează News.ro.

Food Workers Protest Andy Puzder's Labor Secretary Nomination
Foto: Gulliver/GettyImages

El a pierdut susţinerea mai multor senatori republicani, după ce a recunoscut că a angajat o imigrantă ilegală ca menajeră.  În plus, fosta sa soţie a apărut, sub protecţia anonimatului, la un show Oprah Winfrey despre femei supuse la abuzuri în familie. Femeia a transmis pe 18 ianuarie o scrisoare Senatului în care a dat asigurări că nu a fost agresată de Puzder, însă au existat aleşi care nu au fost convinşi.

Andrew Pudzer, directorul general al lanţului de restaurante fast-food CKE, este unul dintre candidaţii nominalizaţi de Trump pentru funcţii în administraţie care s-a confruntat cu o opoziţie puternică din partea democraţilor din Senat şi a grupurilor progresiste. El a criticat regulile privind orele suplimentare promovate de administraţia Obama şi s-a opus propunerilor de creştere a salariului minim pe economie la 15 dolari pe oră.

Potrivit BBC, miliardarul a fost criticat și pentru remarcile sale la adresa femeilor și angajaților din restaurantele sale.

Nu este pentru prima dată când persoane nominalizate pentru a ocupa posturi în administraţie întâmpină probleme din cauza imigraţiei. Linda Chavez, nominalizată pentru a fi secretar al muncii de preşedintele George W. Bush în 2001, a permis unei femei din Guatemala venite ilegal în SUA să locuiască în casa sa. Mai mult, Chavez i-a dat bani de cheltuială.

Zoe Baird, nominalizată de preşedintele Bill Clinton pentru funcţia de Procuror General, în 1993, şi-a retras candidatura după ce a recunoscut că a angajat doi imigranţi ilegali, pentru care nu a plătit taxe.

Fostul comisar de poliţie Bernard Kerik, nominalizat de Bush în 2004 pentru funcţia de secretar pentru securitate internă, s-a retras după ce au apărut semne de întrebare în legătură cu statutul legal al unei foste menajere şi al unei foste bone angajate de el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri