Noi sancțiuni pentru Rusia

Data publicării:
barack obama vladimir putin
Foto: Gulliver/ Getty Images

Statele Unite au inclus pe lista sancțiunilor șapte afaceriști ruși și opt companii și firme de stat ca reacție la conflictul din Ucraina și de anexarea Crimeii de către Rusia, potrivit unui comunicat al Trezoreriei, citat de Agerpres.

barack obama vladimir putin
Foto: Gulliver/ Getty Images

Noile sancțiuni vin cu o lună înainte ca președintele Barack Obama să îi predea mandatul președintelui ales, Donald Trump.

Republicanul are cuvinte de laudă la adresa președintelui rus Vladimir Putin și a spus că ar fi foarte bine dacă Rusia și SUA ar avea o bună relație.

Șase dintre cei șapte afaceriști contra cărora Washingtonul a dispus impunerea de sancțiuni sunt directori executivi ai băncii Rossiya sau ai băncilor afiliate — ABR Management și Sobinbank. A șaptea persoană, Yevgeniy Prigozhin, are „extinse legături de afaceri cu ministerul rus al Apărării", se arată în comunicatul departamentului Trezoreriei.

Nicio companie și nicio persoană fizică din SUA nu mai au, astfel, dreptul de a derula relații de afaceri cu entitățile supuse sancțiunilor.

„Aceste acțiuni sunt un răspuns la ocuparea nelegitimă a Crimeii de către Rusia și la agresiunea continuă asupra Ucrainei. Scopul acestor sancțiuni precise este de a menține presiunea asupra Rusiei ", se arată în comunicatul remis la Washington.

În replică, adjunctul ministrului rus de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că noile sancțiuni sunt „acte ostile ale unei administrații pe picior de plecare" și că Rusia își va extinde, la rândul ei, lista de sancțiuni la adresa SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri