NYT: Cel puţin 7.000 de oameni au murit în cămine pentru bătrâni în SUA

Data publicării:
batrani

Cel puţin 7.000 de oameni au murit în cămine pentru bătrâni de pe întreg teritoriul SUA din cauza COVID-19, boala respiratorie cauzată de coronavirus, potrivit unui articol publicat vineri în The New York Times, informează sâmbătă dpa, citată de Agerpres.

Virusul s-a propagat în mai mult de 4.100 de cămine pentru bătrâni din SUA, potrivit cotidianului.

SUA sunt cea mai afectată ţară din lume de noul tip de coronavirus, cu peste 700.000 de contaminări şi 37.000 de decese, potrivit celui mai recent raport al Johns Hopkins University.

Azilurile de bătrâni sunt cu precădere vulnerabile în faţa pandemiei, atât pentru că persoanele în vârstă şi cu imunitatea scăzută fac partea din categoria cu cel mai mare risc, cât şi pentru că riscul de infectare este mai ridicat atunci când oamenii locuiesc foarte aproape unii de alţii.

În luna martie, SUA au emis noi măsuri de prevenire pentru cele peste 15.000 de cămine pentru bătrâni de pe teritoriul ţării. Măsurile includ restricţii pentru sala de mese, suspendarea întâlnirilor de grup, obligaţia angajaţilor de a verifica febra persoanelor care intră în cămine.

Potrivit The New York Times, restricţiile nu au fost înăsprite şi, chiar dacă ar fi fost, angajaţii care au grijă de persoanele în vârstnice pot fără să vrea să aducă virusul de acasă.

În mai multe ţări europene s-a raportat de asemenea un număr mare de decese cauzate de COVID-19 în cămine pentru bătrâni.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri