NYTimes: Israelul, sursa informațiilor dezvăluite de Trump. Reacția Casei Albe

Data actualizării: Data publicării:
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
Foto: Guliver/GettyImages

Țara din Orientul Mijlociu care a furnizat Statelor Unite informații ultrasecrete și pe care Donald Trump le-a dat mai departe rușilor este Israelul, potrivit New York Times.

lavrov trump ambasador rus _min rus de externe
Foto;: Ministerul de Externe al Rusiei

ACTUALIZARE. Casa Albă a refuzat să comenteze infrormaţiile publicate de New York Times potrivit cărora Israelul a fost sursa informaţiei sensibile pe care preşedintele Donald Trump le-a divulgat-o ministrului rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorului Serghei Kisliak.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că nu va comenta aceste informaţii și

a refuzat să spună dacă preşedinţia va trimite Congresului transcrierea reuniunii lui Trump cu Lavrov.


Este vorba despre informații atât de sensibile, încât SUA nu le-au împărtășit nici aliaților din NATO.

Indiscreția președintelui american a stârnit un imens scandal în Statele Unite. Prin dărnicia sa cu rușii, președintele american a comprimis comunitatea de informații, a compromis o sursă de spionaj, ba chiar a expus tot lanțul informațional, spun criticii săi.

Washington Post relata ieri, citând oficiali americani de rang înalt, că Donald Trump a dezvăluit Rusiei informații strict secrete, în timpul întâlnirii pe care șeful Casei Albe a avut-o săptămâna trecută cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Președintele american și-a apărat „dreptul absolut” de a împărtăși informații confidențiale cu oficialii ruși. Într-un mesaj publicat pe Twitter, Donald Trump afirmă că a dezvăluit „fapte legate de terorism și securitate aviatică” și că își dorește ca Rusia să facă mai multe pentru a combate Statul Islamic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri