O femeie din SUA a fost condamnată la închisoare, după ce iubitul i-a ucis copilul şi apoi s-a sinucis

Data actualizării: Data publicării:
Rebecca Hogue
Rebecca Hogue și fiul ei, Ryder. Foto: GOFUNDME/BBC

Rebecca Hogue, o mamă din SUA, își va petrece următorii ani în spatele gratiilor, după ce fiul său de numai 2 ani a fost ucis de iubitul ei. La scurt timp după crimă, bărbatul a fost găsit mort în munți. Potrivit anchetatorilor, Christopher Trent s-a sinucis, lăsând în urmă un mesaj scrijelit pe un copac. Însă descoperirea criminalului nu a scăpat-o pe mamă de închisoare, femeia fiind condamnată pentru că nu a încercat să oprească abuzurile asupra copilului.

Anul 2020 a început tragic pentru o tânără chelneriță din Oklahoma. Ajunsă acasă după tura de 12 ore la un casino, Rebecca Hogue s-a pus în pat, alături de iubitul său şi de fiul în vârstă de 2 ani, Ryder. Dimineața a descoperit că micuțul Ryder nu respira. Partenerul său, Christopher Trent, era la serviciu și a sunat disperată la ambulanță. Medicii nu au mai putut face nimic pentru copil și au constatat decesul. Anchetatorii au stabilit că moartea copilului a fost una violentă.

Rebecca a încercat să ia legătura cu iubitul său, însă acesta nu i-a răspuns la telefon. După patru zile, bărbatul a fost găsit mort în Munţii Wichita. Lângă trupul neînsuflețit, a fost găsit un mesaj scrijelit pe un copac: "Rebecca e nevinovată". Potrivit anchetatorilor acesta s-a sinucis, iar un procuror a declarat mai târziu că se ştia că el era criminalul copilului.

Deși s-a stabilit că autorul crimei este Christopher Trent, tânăra mamă în vârstă de 29 de ani a fost condamnată la închisoare. În Oklahoma, părinţii care nu își protejează copiii de abuzuri pot primi aceleași sancţiuni ca agresorii.

Femeia a povestit că nu ştia nimic despre abuzurile la care era supus fiul său, deşi, în urmă cu câteva zile, observase mici vânătăi pe trupul micuțului. Christopher Trent a negat că ar fi responsabil pentru acestea, spunându-i că băieții se rănesc ușor.

Cu două zile înainte de moartea lui Ryder, în timp ce îi făcea baie, Hogue a observat că fiul ei era letargic. L-a confruntat din nou cu Trent, care a sugerat că Ryder ar putea avea gripă.

Femeia a recunoscut în fața anchetatorilor că a căutat online simptome ale gripei și, de asemenea, semne ale abuzului în cazul copiilor. Potrivit anchetatorilor, căutările pe internet dovedesc că femeia știa că Trent îi abuza copilul, dar l-a iertat.

Procesul, care a durat opt zile, a găsit-o pe Rebecca Hogue vinovată. Femeia a fost condamnată și a ajuns în închisoare, unde se află și acum. Într-un interviu acordat jurnaliştilor BBC, femeia spune că este „bântuită de lucrurile spuse în timpul procesului.”

Rebecca își dorește ca oamenii să nu o consideră vinovată de moartea propriului fiu: "Dumnezeu ştie adevărul. Şi Ryder", a declarat ea.

În Oklahoma, aproximativ 13% din cazurile de abuz asupra minorilor intră în categoria de eşec în protejarea copiilor, iar un raport publicat de Uniunea Americană a Drepturilor Civile arată că 93% dintre cei condamnaţi în astfel de situaţii sunt femei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri