O fotoreporteră din forțele SUA a fotografiat explozia care a ucis-o în Afganistan

Data actualizării: Data publicării:
vvv
Foto: Facebook

Armata SUA a făcut publice două fotografii ce surprind momentul când o explozie accidentală de mortier ucide cinci oameni în Afganistan, inclusiv o fotoreporteră americană de război care a captat una din cele două imagini înainte să moară, relatează joi agenția Reuters citat de Agerpres.

vvv
Foto: Facebook

La 2 iulie 2013, Hilda Clayton făcea fotografii în timpul unui antrenament cu muniție reală în provincia Laghman, la est de Kabul, în momentul în care s-a declanșat explozia care a ucis-o împreună cu patru soldați din armata afgană. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unul dintre aceștia era tot fotoreporter, a precizat revista militară americană Military Review. Clayton avea 22 de ani și era înrolată în armata SUA, fiind membră a așa-zisei unități "combat camera" cu baza la Fort Meade, în statul Maryland. 

S-a discutat dacă să se facă sau nu publice imaginile surprinse de Clayton și colegul ei afgan, a menționat publicația. "Actuala ediție a Military Review se concentrează pe promovarea conceptelor de egalitate de gen, iar aceste fotografii ilustrează pericolele cu care se confruntă atât bărbații, cât și femeile din forțele noastre armate, în timpul instrucției și al operațiunilor de luptă", a explicat redacția revistei militare americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri