O navă a SUA a tras focuri de avertizare spre o ambarcaţiune iraniană

Data actualizării: Data publicării:
nava americana

O navă a Marinei SUA a tras mai multe focuri de avertizare spre o ambarcaţiune iraniană din nordul Golfului Persic, după ce aceasta din urmă s-a apropiat la doar 137 de metri, transmite Reuters.

Un oficial american a declarat sub protecţia anonimităţii că nava USS Thunderbolt a tras mai multe focuri de avertizare, după ce echipajul vasului iranian a ignorat mai multe semnale radio, precum şi claxonul navei Marinei SUA.

USS Thunderbolt era însoţit în momentul incidentului de mai multe ambarcaţiuni ale Pazei de Coastă a Statelor Unite.

Potrivit primelor informaţii, vasul iranian părea să aparţină Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Washingtonul a ridicat anul trecut sancţiunile impuse Teheranului, ca parte a acordului nuclear semnat pentru a limita ambiţiile nucleare ale Republicii Islamice.

Însă, diferende uriaşe rămâne între Washington şi Teheran, în special din cauza programului balistic dezvoltat de iranieni, precum şi a conflictelor din Siria şi Irak.

Administraţia Trump a declarat recent că deşi iranienii respectă angajamentele impuse de acordul nuclear, Teheranul nu respectă „spritul” acordului şi Washingtonul explorează mai multe posibilităţi pentri a întări acordul cu Republica Islamică.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a susţinut că vasele iraniene ar trebui să fie „împuşcate din apă” dacă hărţuiesc navele Marinei SUA din Golful Persic.

Asemenea incidente au loc ocazional, iar un distrugător al Marinei SUA a tras în luna ianuarie trei focuri de avertizare la patru vase iraniene de atac-rapid din apropiere de strâmtoarea Ormuz.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri