Foto O pereche de bascheți purtați de Michael Jordan în primul său sezon din NBA a fost vândută cu aproape 1,5 milioane de dolari

Data publicării:
michael jordan pe terenul de baschet in 1985 langa majorete
Perechea de Nike Air Ships purtată de Michael Jordan în primul său sezon de NBA în 1984 a fost vândută cu aproape 1,5 milioane de dolari. Foto: Profimedia Images

O pereche de pantofi sport purtaţi de legendarul jucător din NBA Michael Jordan a fost vândută pentru suma de 1,47 milioane de dolari la o licitaţie, informează DPA luni.

Cumpărătorul a fost Nick Fiorella, a anunţat casa de licitaţii Sotheby's, duminică.

Fiorella este un cunoscut colecţionar de cartonaşe sportive, în valoare de milioane de dolari.

Pantofii sport Nike Air Ship pe care i-a achiziţionat au fost purtaţi de Jordan în primul său sezon din NBA, în 1984, potrivit casei de licitaţii.

Rare Michael Jordan Nikes smash sales record at auction
Perechea de pantofi sport Nike Air Ships din 1984, care a fost purtată de Michael Jordan, a fost vândută cu 1,47 milioane de dolari. Foto: Profimedia Images

Încălţările roşu cu alb au fost deţinute anterior de un copil de mingi de la Denver Nuggets care le primise cadou, conform Agerpres.

În aprilie, încălţările purtate de rapperul american Kanye West în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy din 2008 au fost vândute pentru suma de 1,8 milioane de dolari - cea mai mare sumă plătită la o licitaţie pentru o pereche de pantofi sport, conform Sotheby's.

Încălţările negre din piele au fost concepute exclusiv pentru spectacolul susţinut de West şi au reprezentat punctul de pornire al liniei de pantofi a artistului.

Pantofi sport neobişnuiţi s-au aflat de numeroase ori în centrul atenţiei după ce au fost adjudecaţi pentru sume impresionante în cadrul unor licitaţii recente.

Anul trecut, o pereche de pantofi sport albi realizaţi manual de un cofondator al Nike în urmă cu circa 50 de ani a fost vândută pentru suma de 162.500 de dolari.

O altă pereche de pantofi sport ai lui Jordan s-a vândut anul trecut cu 560.000 de dolari.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri