Obama neagă că ar fi cerut ascultarea telefoanelor lui Donald Trump

Data publicării:
President Obama Meets With President-Elect Donald Trump In The Oval Office Of White House
Foto: Gulliver/GettyImages

Fostul preşedinte american Barack Obama nu a ordonat vreodată punerea sub supraveghere a vreunui cetăţean american, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt. El a dezminţit, astfel, acuzaţiile preşedintelui Donald Trump potrivit cărora predecesorul său l-a pus sub ascultare înaintea alegerilor, scrie News.ro.

President Obama Meets With President-Elect Donald Trump In The Oval Office Of White House
FOTO: Getty Images

”Preşedintele Obama ori vreun alt responsabil de la Casa Albă nu au ordonat vreodată supravegherea vreunui cetăţean american”, a declarat Kevin Lewis, purtătorul de cuvânt al lui Obama, într-un comunicat succint.

”Teribil! Tocmai am descoperit că preşedintele Obama mi-a pus liniile telefonice sub ascultare în Trump Tower chiar înainte de victoria mea”, a scris Trump într-o salvă de tweet-uri foarte matinale.

”Asta este mccarthism!”, a adăugat el, referindu-se la urmărirea activiştilor şi simpatizanţilor comunişti în Statele Unite în anii '50.

Donald Trump a făcut de asemenea o paralelă cu scandalul Watergate, cazul de spionaj politic care a condus în 1974 la demisia preşedintelui republican Richard Nixon.

Aceste atacuri la adresa lui Barack Obama se înscriu într-un context politic dificil pentru preşedintele american.

La şase săptămâni după ce s-a instalat la Casa Albă, el este împotmolit în acuzaţii de complicitate între anturajul său şi oficiali ruşi în timpul campaniei şi a perioadei de tranziţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri