Sari la conținut

Obama şi Putin, discuție la summitul de la Lima

Preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus, Vladimir Putin, au avut o scurtă conversație la summitul APEC duminică, la Lima. Discuția a avut loc înainte de o reuniune cu alţi lideri din zona Asia-Pacific, relatează News.ro.

G20 Leaders Meet In St. Petersburg For The Summit

Foto: Gulliver/ Getty Images

Cei doi lideri au discutat câteva minute, după care şi-au strâns mâna, potrivit jurnalistului AFP aflat la faţa locului.

„S-au salutat la începutul reuniunii şi au discutat pentru foarte scurt timp”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fără a oferi alte precizări.

Liderii celor 21 de ţări din Asia-Pacific s-au întâlnit în weekend la Lima, pentru a discuta despre provocările economice mondiale, înainte a adopta o declaraţie prin care şi-au reafirma angajamentul de a continua integrarea lor economică, ridicând barierele comerciale.

Relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite sunt la cel mai scăzut nivel după Războiul Rece, în special din cauza diferendelor în privinţa războiului din Siria şi a situaţiei din Ucraina.

Washingtonul a avertizat sâmbătă regimul de la Damasc şi pe aliatul său rus în legătură cu escaladarea violenţelor în oraşul Alep, divizat între cartiere controlate de guvern şi cartiere controlate de rebeli.