Oficial al Casei Albe: Statele Unite sunt pe cale să depășească momentul critic al pandemiei

Data actualizării: Data publicării:
O mască de protecție, un stetoscop și o pereche de mânuși de protecție pe un steag al Statelor Unite. Ilustrație pandemie coronavirus
SUA au plătit oficial cel mai grav tribut pandemiei, cu peste un milion de morţi. Foto: Getty Images

Statele Unite sunt aproape de a aduce pandemia de Covid-19 sub control în timp ce oficialii din sistemul sănătății se concentrează pe următoarea provocare, aceea de a vaccina cât mai mulți americani, a afirmat coordonatorul Casei Albe pentru răspunsul la criza coronavirusului, Jeff Zients, potrivit Reuters.

Potrivit acestuia, aproximativ 58% dintre adulții americani au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19. Sarcina acum este de a continua să crească încrederea în vaccinuri şi să fie vaccinaţi suficienţi americani pentru a atenua răspândirea virusului şi a variantelor sale, a explicat el.

„Avem un drum de parcurs, care va implica facilitarea în şi mai mare măsură a accesului oamenilor la vaccin, creşterea încrederii”, a afirmat Zients duminică pe CNN. „Vrem pur şi simplu să fie vaccinaţi din ce în ce mai mulţi oameni”, a adăugat el.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii îşi propun să îndeplinească obiectivul preşedintelui Joe Biden: 70% dintre adulţii americani să primească cel puţin o doză de vaccin până de Ziua Independenţei, 4 iulie. Atingerea acestui obiectiv ar putea ajuta SUA să ajungă la un nivel scăzut de infecţii pe termen lung.

De la începutul campaniei de vaccinare, aproximativ 46% dintre americani au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat că o nouă creştere a infecţiilor cu coronavirus ar fi puţin probabilă dacă obiectivul Biden va fi atins sau depăşit.

„Cu cât proporţia de populaţie vaccinată va fi mai mare, cu atât va fi mai mică probabilitatea ca toamna sau iarna viitoare să vedeţi o creştere semnificativă”, a spus Fauci la NBC.

„Acesta este motivul pentru care vaccinările sunt atât de importante. Acesta este atuul pe care îl avem acum și pe care nu l-am avut toamna trecută sau iarna trecută”, a adăugat Fauci.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri