Oraşul în care a fost comis masacrul din liceu, declarat recent cel mai sigur loc din Florida

Data actualizării: Data publicării:
elevi evacuati

Baie de sânge la un liceu din Statele Unite! 17 elevi şi profesori din Florida au fost omorâţi de un băiat care fusese exmatriculat din motive disciplinare. Ipoteza unei răzbunări iese în prim-plan pentru anchetatori. Mai ales că acasă la trăgător au găsit o mulţime de studii despre eficienţa mai multor tipuri de arme. Îngrijorător este însă că tânărul îşi ameninţase des colegii că îi ucide, însă nimeni nu l-a luat în serios.

Vă avertizez, urmează detalii şi imagini care vă pot afecta emoţional.

Tânărul de 19 ani avut un plan diabolic. A activat alarma de incediu pentru a-i face pe foştii profesori şi pe elevi să iasă din sălile de clasă, după care i-a executat pe cei care intrau în bătaia puştii.

Ironia sorţii - oraşul Parkland, unde a fost comis masacrul, a fost declarat recent cel mai sigur loc din toată Florida. Este o aşezare cu oameni bogaţi, la o oră de mers cu maşina de Miami. Trăgătorul care a semănat moartea acolo a fost capturat de poliţişti într-un oraş vecin.

Profilul digital spune altceva despre criminal. Pe reţelele de socializare dădea glas unor porniri agresive.

„Sunt articole tulburătoare pe conturile lui de social media despre arme, mesaje în care vorbea despre uciderea poliţiştilor. Poliţia se întreabă de ce nu l-a reclamat nimeni”, relatează un corespondent CNN.

Nici măcar când şi-a ameninţat foştii colegi, nimeni nu s-a gândit să sesizeze poliţia.

Rick Scott, guvernator Florida: „E absolut malefic. Cum s-a putut întâmpla aşa ceva în statul nostru, aici unde facem totul pentru a ne proteja copiii”.

Atacul armat este cel mai sângeros comis într-o şcoală din Statele Unite după cel de acum şase ani când au fost ucişi 26 de elevi şi profesori. De altfel, frecvenţa împuşcăturilor din instituţiile de învăţământ americane este înspăimântătoare: au fost 18 de la începutul anului, adică un atentat la două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri