Cea mai puternică asociație pro-arme din SUA, declarată organizație teroristă în San Francisco

Data actualizării: Data publicării:
Vigil Held Outside NRA HQ For Mass Shooting Victims In Dayton And El Paso
FOTO: Win McNamee/Getty Images

Autorităţile locale din San Francisco au pus NRA (Asociaţia Naţională a Armelor), asociaţia lobby-ului pentru armele de foc din SUA pe lista organizaţiilor teroriste domestice, informează BBC. NRA este printre cele mai mari organizaţii de lobby din Statele Unite, susţinând direct preşedinţii cu agendă pro-arme, de regulă republicani, inclusiv pe actualul locatar de la Casa Albă, Donald Trump.

Condamnarea cele mai puternice organizaţii care militează pentru existenţa dreptului de a purta arme de foc în orice circumstanţă a fost trecută cu unanimitate de voturi de consilul local din San Francisco.

Acţiunea vine după ce un atac armat a avut loc la un festival din sudul oraşului şi a dus la moartea a trei oameni.

În rezoluţie se arată că „Statele Unite se confruntă cu o «epidemie» a violenţei generată de arme de foc”. Autorităţile din San Francisco acuză NRA de faptul că, folosindu-se de resursele sale consierabile, incită la achiziţia de arme de foc şi folosirea acestora în acte de violenţă.

Toate ţările au persoane violente şi josnice, însă doar în America se întâmplă ca ele să aibă acces la arme de asalt cu muniţie la liber, iar asta se datorează, într-o măsură considerabilă NRA”. Prin act se solicită, de asemenea, oraşului şi comitatului să aibă în vedere felul în care relaţionează cu companiile care fac afaceri cu NRA.

NRA a numit măsura luată de San Francisco drept o „meschinărie măruntă, menită să distragă cetăţenii de la adevăratele probleme ale oraşului”.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri