Pandemia de coronavirus. SUA au cele mai multe cazuri de îmbolnăvire din lume, China nu mai este țara cea mai afectată

Data actualizării: Data publicării:
In SUA se inregistreaza tot mai multe cazuri de coronavirus
Foto: Profimedia Images

Statele Unite au înregistrat, joi, cele mai mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din lume, depășind China. Astfel, în circa două săptămâni, SUA au ajuns la aproape 82.000 de cazuri confirmate de Covid-19, în timp ce China a raportat, începând de la sfârșitul lunii decembrie și până acum, 81.285 de cazuri.

Astfel, China - locul unde a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, transformată ulterior în pandemie - nu mai este cea mai afectată țară, nici ca număr de îmbolnăviri, nici ca număr de decese. La acest din urmă capitol a fost „detronată” deja de mai multe zile de Italia și Spania. 

Experții avertizaseră că Statele Unite riscă să devină noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Cea mai gravă situație se înregistrează în statul New York, acolo unde au fost diagnosticate o mare parte dintre cazurile la nivel federal.

În SUA s-au înregistrat până acum 1.177 de decese, cu 150 de noi decese anunțate joi (la ora redactării acestui material, ziua încă nu se încheiase în Statele Unite, deci sunt posibile noi date).

China are raportate 3.287 de decese până acum, dacă, desigur, datele anunțate de autoritățile comuniste corespund realității, în condițiile în care există voci care spun că nu.

Cea mai gravă situație rămâne însă în Europa, cu Italia, Spania dur lovite de pandemie, dar și Elveția înregistrează un număr mare de îmbolnăviri și decese raportat la populația sa de circa 8 milioane de locuitori (11.811 cazuri confirmate de Covid-19, dintre care 191 soldate cu deces). 

Pandemia COVID-19 a cauzat moartea a peste 15.000 de persoane numai în Europa, potrivit unui bilanţ realizat de agenţia France Presse pe baza surselor oficiale, joi, la ora 17:00 GMT.

Joi, aproape 2.000 de persoane au murit în întreaga lume în mai puțin de 24 de ore, din cauza coronavirusului. Bilanțul mondial a trecut, joi seara, de 23.000 de morți, în condițiile în care în cursul dimineții erau ceva mai mult de 21.000 de decese la nivel mondial. De asemenea, a trecut de jumătate de milion și numărul oamenilor care au contractat virusul SARS-CoV2.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri