„Păpușa din noroi”. O fetiță de 2 ani a supraviețuit alunecărilor de teren din California

Data publicării:
Mudslides Kill Over 10 People In Montecito, Where Wildfire Scorched Hillside
Foto: Gulliver/GettyImages

O fetiţă de doi ani a fost salvată din noroi în urma alunecărilor de teren din California, unul dintre salvatori numind-o „păpuşa din noroi”, scrie News.ro.

Mudslides Kill Over 10 People In Montecito, Where Wildfire Scorched Hillside
Foto: Gulliver/GettyImages

Berkeley Johnson a afirmat că micuţa de doi ani a fost dusă la spital având o rană la şold.

„Nu ştiu cum a supravieţuit micuţa. A plouat o oră şi casa s-a prăbuşit”, a spus acesta.

Johnson şi soţia lui Karen au auzit un plânset de copil după ce casa lor s-a scufundat în noroi şi au reuşit să urce pe acoperiş, iar apoi, alături de un pompier, au reuşit să salveze micuţa, căreia i-au scos noroi din gură înainte de a fi trimisă la spital.

„Cred că dacă am fi plecat de acolo, acest copil nu ar fi fost salvat”, a spus el.

Cel puţin 15 persoane au murit şi mai multe case au fost distruse în comitatul Santa Barbara din statul american California, în urma unei ploi puternice care a provocat o alunecare de teren de pe munţii Santa Ynez, care au rămas fără vegetaţie după incendii de pădure recente.

Echipele de salvare au folosit elicoptere pentru a ridica în siguranţă victimele, drumurile fiind blocate, iar pompierii au intrat în nămol până la jumătatea trupului pentru a salva o tânără în vârstă de 14 ani care era prinsă de câteva ore în ruinele locuinţei ei din Montecito.

Potrivit purtătorului de cuvânt al comitatului Santa Barbara, David Villalobos, cele mai multe decese au avut loc în Montecito, o comunitate înstărită, unde locuiesc celebrităţi precum Oprah Winfrey, Rob Lowe şi Ellen DeGeneres. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite.

Alunecarea de teren a fost provocată în timpul nopţii de o ploaie puternică în munţii Santa Ynez, cu pante abrupte, rămase fără vegetaţie din cauza unor incendii de pădure recente. Pământul ars nu absoarbe bine apa.

Meteorologii au spus că cele mai puternice precipitaţii au avut loc în decurs de 15 minute, începând de la 3.30 ora locală, lângă zonele Montecito, Summerland şi Carpinteria din comitatul Santa Barbara.

Echipajele de intervenţie au lucrat pentru a curăţa şoselele din zona metropolitană a Los Angeles, incluzând o porţiune cheie a şoselei US 101, pe care traficul a fost oprit, la graniţa dintre comitatele Santa Barbara şi Ventura. La un moment dat a fost oprit traficul pe aproape 50 de kilometri de autostradă.

O mare parte din statul american California a fost afectată de furtună.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri