Parlamentarii ruşi sar în apărarea fostului consilier al lui Trump, care şi-a dat demisia

Data publicării:
President Trump Holds Joint Press Conference With Japanese PM Shinzo Abe
Foto: Guliver/GettyImages

Parlamentarii ruşi au sărit în apărarea fostului consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, Michael Flynn (foto, în dreapta), care şi-a dat demisia după ce s-a aflat că a minţit oficiali de la Casa Albă, inclusiv pe vicepreşedintele Mike Pence (foto, în stânga), privind contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, relatează Associated Press.

President Trump Holds Joint Press Conference With Japanese PM Shinzo Abe
Foto: Guliver/GettyImages

Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a camerei superioare a Parlamentului rus, a scris pe Facebook că demiterea consilierului pentru securitate naţională pentru contactele sale cu Rusia „nu este numai paranoia, ci ceva mai grav”.

El a sugerat că lui Trump i-a fost forţată mâna şi că administraţia sa a fost „infectată” cu un sentiment antirus, scrie Reuters.

„Fie Trump nu şi-a câştigat independenţa necesară şi, în consecinţă, îi este forţată mâna, nu fără succes, fie rusofobia a infectat şi noua administraţie, de la vârf la bază”, a subliniat oficialul.

Omologul lui Kosacev din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Aleksei Puşkov, a avertizat pe Twitter că „nu Flynn a fost cel vizat, ci relaţiile cu Rusia”.

Flynn a demisionat după ce presa a scris că Departamentul de Justiţie a avertizat administraţia Trump, luna trecută, că oficialul nu a spus adevărul autorităţilor în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul rus şi ar putea fi vulnerabil la şantaj din partea Moscovei.

Miercuri, Flynn a negat că a discutat despre sancţiuni cu ambasadorul rus, dar joi a revenit asupra acestei negări, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Consilierul „a spus că, deşi nu îşi aminteşte să fi discutat sancţiunile, nu poate fi sigur că subiectul nu a fost ridicat în discuţie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Casa Albă a anunţat luna trecută că Michael Flynn a avut numai două discuţii telefonice cu Ambasadorul rus la Washington, dar trei surse citate de Reuters sub acoperirea anonimatului au declarat că Flynn a avut cinci discuţii telefonice cu diplomatul.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri