Pentagonul ar putea fi chiriaşul preşedintelui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Press Conference In New York
Foto: Gulliver/GettyImages

Departamentul Apărării al Statelor Unite a confirmat că analizează închirierea unui spațiu în Turnul Trump, din New York, pentru echipamentele și personalul militar care trebuie să-l însoțească pe președintele Donald Trump pe timpul șederii acestuia în respectiva locație, transmite EFE citată de Agerpres.

President-Elect Donald Trump Holds Press Conference In New York
Foto: Gulliver/GettyImages

După cum a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru CNN, spațiul din Turnul Trump, proprietate a Trump Organization, conglomerat de afaceri administrat de cei doi fii mai mari ai președintelui, ar urma să fie folosit pentru "echipamente și personal în sprijinul președintelui, în clădirea sa rezidențială".

Acest zgârie-nori, situat în plin centrul Manhattanului, include reședința privată a magnatului, unde încă locuiește Prima Doamnă, Melania Trump, care nu s-a mutat la Casa Albă, așteptând ca fiul lor să încheie anul școlar.

"Departamentul Apărării lucrează, prin canale corespunzătoare și în acord cu toate cerințele legale aplicabile, pentru a obține un spațiu închiriat în Turnul Trump", a indicat purtătorul de cuvânt.

Acest sprijin militar pentru Trump, în momentele în care se va deplasa la reședința sa din New York, ar include dispunerea imediată de faimoasa valiză nucleară, cu codurile și butonul roșu de lansare a ogivelor nucleare în caz de urgență.

Oficialii militari trebuie în mod tradițional să fie aproape de președinte în orice moment, pentru a răspunde la crize și a transmite decizii de urgență legate de securitatea națională.

Potrivit estimărilor CNN, chiria în Turnul Trump aproape de reședința liderului american, la etajele cele mai luxoase ale clădirii, ar costa în jur de 1,5 milioane de dolari anual.

Controlul lui Trump Organization a fost transferat de președintele SUA celor doi fii ai săi, Eric și Donald Jr.

Modelul ales de Trump pentru a se separa de conglomeratul său de firme a generat polemici deoarece el nu și-a lichidat participațiile.

Familia Trump păstrează multiplele sale interese de afaceri, în timp ce predilecția președintelui pentru Trump Tower și clubul Mar-a-Lago (Palm Beach, Florida), de asemenea în proprietatea Trump Organization, a crescut interesul turiștilor și clienților pentru ambele locații.

Pentagonul a amintit că și în trecut a trebuit să închirieze spații similare în apropierea reședințelor private ale președinților SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri