Pentagonul ar putea renunța la una din investițiile din România

Data publicării:
pentagon afp 1

Obsesia lui Donald Trump cu zidul de la graniţa cu Mexicul are consecinţe negative şi pentru România. Pentagonul ar putea renunţa la unul dintre planurile de investiţii în ţara noastră. Este vorba de un proiect de 22 de milioane de dolari al armatei americane, care prevede construirea unei platforme de încărcare şi descărcare de muniţie şi explozibil la baza aeriană militară Mihai Kogălniceanu din Constanţa.

România ar putea ajunge astfel indirect victimă colaterală a războiului dintre preşedintele american şi Congresul Statelor Unite pe tema finanţării construirii zidului care să îi ţină pe imigranţii mexicani departe de Statele Unite.

Nimic nu a fost decis deocamdată în această privință, însă Departamentul pentru Apărare de la Washington a întocmit deja, luna aceasta, la solicitarea Congresului, o listă de proiecte de investiții care ar putea fi amânate la finanțare, iar fondurile prevăzute pentru ele să fie realocate pentru zidul de la frontieră.

În total, lista conține proiecte de investiții militare în valoare de aproape 6,8 miliarde dolari, cele mai multe localizate pe teritoriul Statelor Unite, dar și multe din străinătate.

Promisiunea electorală, devenită între timp brandul politic al lui Trump, a primit deocamdată o sumă de un miliard de dolari, acestea fiind primele fonduri alocate din cele 5,7 miliarde de dolari pe care le-a solicitat preşedintele american.

Donald Trump a declarat stare de urgenţă după ce Congresul i-a refuzat cererea şi aşa s-a ajuns la decizia ca zidul să fie construit din fonduri militare, sacrificând proiecte importante din întreaga lume.

Citiți mai multe detalii pe profit.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri