Planul lui Donald Trump pentru economia americană

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-500116120-1

 

Într-un discurs susținut la clubul economic din Detroit, capitala industriei americane de automobile, omul de afaceri a propus un moratoriu privind orice noi reglementări și o scădere generală a impozitelor, caracterizând cei opt ani de mandat ai lui Barack Obama drept o povară pentru antreprenori, relatează Agerpres.

Printre propunerile concrete ale lui Trump se numără reducerea impozitului pe venit de la 39,6% la 33% și cea a impozitului pe profitul societăților de la 35% la 15%.

„Orașul Detroit este exemplul grăitor al eșecului politicii economice al adversarei mele. Ea este candidata trecutului. Noi suntem viitorul", a declarat candidatul republican, despre Hillary Clinton, prezentată drept moștenitoarea erei Obama.

Miliardaru a denunțat din nou tratatele de liber-schimb.

„Hillary Clinton a susținut acordurile comerciale care au făcut acest oraș să-și piardă slujbele și bogăția", a declarat Donald Trump, făcând referire la tratatul semnat de Bill Clinton în 1993 cu Mexic și Canada.

Candidatul republican a spus că va propune o reformă a taxelor care va aduce cea mai mare revoluție în domeniu din era fostului președinte Ronald Reagan.

El a subliniat că planul său economic „contrastează ca ziua de noapte" cu cel al democratei Hillary Clinton.

Trump a spus că mulți muncitori din SUA vor beneficia de o scădere până la zero a impozitului de venit în baza planului său și că portițele legale care serveau anumite interese speciale vor fi eliminate.

Republicanul a subliniat că planul său va da un impuls pentru „repornirea Americii".

„Este un lucru posibil și nici măcar nu va fi greu", a spus Trump.

Donald Trump a precizat că va reduce „masiv reglementările" guvernului, apreciind că excesul de reglementare costă SUA două trilioane de dolari anual.

„Voi avea un scop care primează când vine vorba de reglementare: vreau ca joburile și bogăția să rămână în America. Este timpul să renunțăm la ancora care ne trage în jos", a afirmat omul de afaceri, precizând că va institui "un moratoriu temporar" asupra oricăror noi reglementări.

Intervenția lui Donald Trump a fost întreruptă în mai multe rânduri de manifestanți favorabili contracandidatei sale democrate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri