Planurile lui Donald Trump, date peste cap. Președintele SUA prelungește măsurile pentru „distanțare socială” până la 30 aprilie

Data publicării:
Donald trump, in timpul unei conferinte
Foto: Profimedia

Preşedintele Donald Trump a anunţat duminică prelungirea aplicării măsurilor vizând menţinerea distanţei sociale până pe 30 aprilie. Preşedintele Trump declarase la începutul săptămânii trecute că dorinţa sa este ca ţara să fie redeschisă şi economia ţării repornită până la 12 aprilie, dar realitatea din teren i-a schimbat planurile.

"Vom prelungi recomandările noastre până pe 30 aprilie pentru a încetini răspândirea", a declarat Donald Trump. "Nimic nu ar fi mai rău decât să declarăm victorie înainte ca victoria să fie câştigată", a justificat liderul de la Casa Albă.

Recomandările reînnoite vizează ca populaţia să nu se adune în grupuri mai mari de 10 persoane şi să rămână acasă cât mai mult. Iniţial, acestea au fost anunţate pentru o perioadă de 15 zile ca o măsură menită "să încetinească răspândirea" pandemiei COVID-19. 

În declaraţiile de presă de duminică, preşedintele SUA a estimat că vârful ratei mortalităţii provocate de epidemia noului coronavirus va fi atins în două săptămâni. 

"Vom fi pe calea recuperării până pe 1 iunie", a spus Donald Trump, citat de Agerpres.

Preşedintele SUA a spus că limitarea numărului de decese la 100.000 ar constitui o "treabă bună" şi că administraţia sa a redus numărul potenţial de decese din estimările anterioare, care era de peste 2 milioane. "Dacă am putea-o menţine aşa cum spuneam, la 100.000, este o cifră oribilă, poate chiar mai puţin ...deci să avem între 100.000 şi 200.000, vom toţi vom fi făcut o treabă foarte bună", a spus Trump, conform dpa.

Pandemia de coronavirus ar putea ucide între 100.000 și 200.000 de americani, avertizase duminică și dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, care face parte din echipa lui Trump care se ocupă de criză.

Preşedintele american a mai anunţat că un "pod aerian" va aduce echipamente medicale în SUA, fără a preciza clar de unde. El a lăsat, de asemenea, să se înţeleagă că anumite materiale precum măştile de protecţie, de o importanţă crucială pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, dispar în mod suspect din spitalele americane.

Totodată, Donald Trump a cerut duminică Congresului să restabilească o deducere fiscală de sută la sută a impozitelor pentru cheltuielile firmelor pentru activități de divertisment, "astfel încât companiile să-și poată trimite oamenii la restaurante".

În SUA s-au înregistrat peste 142.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, un număr record la nivel global. Numărul total al deceselor se ridica duminică seara la 2.484.

Editor web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri