Video Poliția din SUA, implicată într-un nou incident violent cu un bărbat de culoare având un comportament ciudat

Data actualizării: Data publicării:
taser politist

În timp ce Statele Unite au fost cuprinse de cele mai ample proteste din ultimii zeci de ani față de rasism și brutalitatea poliției, incidente în care forțele de ordine dau dovadă de exces de forță continuă să apară. Un polițist alb din Virginia a fost pus sub acuzare după ce a folosit un pistol cu șocuri electrice asupra unui bărbat de culoare, care avea un comportament ciudat și mergea pe mijlocul străzii.

Echipajul chemat a dat dovadă de răbdare la început, vorbind frumos cu bărbatul, dar la un moment dat polițistul s-a îndreptat către el, a folosit un Taser, apoi a fost filmat în timp ce îl lovea când bărbatul era pus la pământ, iar agentul îl imobiliza urcându-se cu genunchii pe spatele lui. Totul, în timp ce bărbatul de culoare striga „Nu pot să respir”, cuvintele care au rămas celebre după moartea lui George Floyd în timp ce se afla în custodia poliției.

Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional:

Dialog poliție - bărbat de culoare:

- Nu ai nevoie de oxigen?

- Am nevoie de oxigen.

„Merge aiurea pe mijlocul străzii”, se aude spunând un polițist.    

- Am nevoie de oxigen.

- Domnule, domnule..Sunteți bine? Vreți să vă dați de pe stradă? Vreți să mergeți la spital? Nu? Ce pot face pentru dumneavoastră? Sunt aici să vă ajut, spuneți-mi de ce aveți nevoie.  Vreți la dezintoxicare sau la spital?  Te vor duce la dezintoxicare. Domnule ... Vreți la dezintoxicare?

- Da, da.

- Trebuie să intrați în ambulanță dacă vreți la dezintoxicare.

- Nu, nu, nu!

- Nu vreți la dezintoxicare? Unde vreți să mergeți? Ați vrea să vă dați de pe stradă? Vreți să mergeți la spital? Mergeți cu noi la spital? Haideți! Trebuie să intrați în ambulanță.

„E căutat?” - își întreabă un polițist colegul.

- Întoarce-te!

„Anthony, relaxează-te!” - îi spune colegul polițistului care folosise pistolul cu șocuri electrice și care îl pusese pe bărbatul de culoare la pământ, lovindu-l de mai multe ori cu Taser-ul.

„Nu pot să respir! Nu pot să respir! Nu pot să respir!” - strigă cel imobilizat.

Întreaga scenă poate fi urmărită aici:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editare web: Luana Păvălucă  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri