Polițiștii din SUA au omorât bărbatul greșit după un atac armat într-un mall din Alabama

Data publicării:
Emantic Fitzgerald Bradford Jr
Foto: Facebook

Proteste în Alabama, SUA, după ce poliția a admis că a omorât un bărbat bănuit că a împușcat două persoane într-un mall. Problema este că, la o zi după tragicele evenimente, forțele de ordine au descoperit că tânărul de culoare ucis nu a fost cel care a deschis focul. Cu alte cuvinte, politișii au ucis persoana greșită.

Emantic Fitzgerald Bradford Jr
Foto: Facebook

Emantic Fitzgerald Bradford Jr, în vârstă de 21 de ani, a fost împușcat mortal de polițiști în mall-ul din Hoover, Alabama, scrie BBC. Vineri, la o zi după atacul armat, autoritățile au admis că Bradford nu este cel care a deschis focul. Mai mult, suspectul principal era încă în libertate.

În jur de 200 de persoane s-au mobilizat, sâmbătă, și au pornit în marș, cerând răspunsuri de la polițiști.

„Unde sunt imaginile de pe camerele de supraveghere? De ce nu le-am văzut până acum?”, a spus unul dintre proprietari pentru CBS.

Polițistul care l-a împușcat pe Bradford a fost suspendat din funcție, până când autoritățile vor face lumină în acest caz.

Asta în timp ce datele FBI arată că polițiștii deschid mult mai des focul asupra persoanelor de culoare.

Ce s-a întâmplat în mall-ul din Alabama?

Atacul armat din mall-ul din Alabama a avut loc joi seara, de Ziua Recunoștinței. Polițiștii au ajuns la fața locului după ce un bărbat înarmat a împușcat un copil de 12 ani și un adolescent de 18. Cei doi au scăpat cu viață și sunt la spital.

Autoritățile au anunțat joi seară că Bradford a fost împușcat mortal de un ofițer în uniformă, după ce a fost văzut cu o armă în mână. Povestea polițiștilor s-a schimbat însă până vine seară, când au anunțat că raportul inițial „nu a fost chiar în totalitate precis”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Noi dovezi sugerează că, în timp ce Bradford ar putea fi implicat în anumite aspecte ale altercației, este puțin probabil ca acesta să fi tras gloanțele care au rănit victima de 18 ani”, se arată în raportul de vineri al poliției.

Polițiștii au admis și că cel puțin un suspect este încă în libertate și au spus că vor continua să investigheze evenimentul.

Cine a fost Emantic Bradford?

Mai mulți protestatari au intrat vineri în mall-ul din Alabama și au ținut un moment de reculegere la locul unde a fost ucis Bradford.

Bradford are experiență militară, însă a fost eliberat din funcție în august, înainte să termine pregătirea. Nu se cunosc motivele.

Mama acestuia, April Pipkins, a spus într-un interviu că băiatul ei avea permis de port armă, pe care este posibil să o fi scos în încercarea de a-i proteja pe oamenii aflați în mall.

„A încercat să salveze oameni, și a fost ucis”, a spus aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri