Pregătesc SUA un atac? Trump îşi anulează vizitele în străinătate pentru „a superviza răspunsul în Siria”

Data actualizării: Data publicării:
racheta

Preşedintele Donald Trump a decis să-şi anuleze participarea la cel de-al 8-lea summit al Americilor, care se va desfăşura vineri la Lima (Peru), pentru a se concentra pe răspunsul pe care SUA îl vor da presupusului atac chimic din Siria, a anunţat marţi Casa Albă, transmit agenţiile AFP şi DPA.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a precizat că „preşedintele va rămâne în Statele Unite pentru a superviza răspunsul american în Siria”, în locul său la acel summit urmând să participe vicepreşedintele Mike Pence, care va efectua şi vizita în Columbia prevăzută iniţial în miniturneul latino-american.

Peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenţilor lângă capitala siriană Damasc.

Donald Trump a condamnat luni atacul chimic „atroce” comis asupra unor „civili nevinovaţi” şi a spus că va lua o decizie cu privire la paşii de urmat în următoarele 24-48 de ore.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), armata siriană şi-a plasat de altfel forţele „în stare de alertă” în următoarele trei zile - pe aeroporturi şi în bazele militare din această ţară devastată din 2011 de un război sângeros.

Trupele se pregăteau în vederea oricărei desfăşurări rapide, mai ales la Damasc, dar şi în provincia Homs (centru), sau Deir Ezzor (est), potrivit directorului Observatorului Rami Abdel Rahman.

Mai multe nave americane de război au fost trimise în estul Mării Mediterane, în apropierea Siriei.

În aprilie 2017, Donald Trump a pus deja să fie bombardată o bază militară siriană, ca ripostă la un atac cu gaz sarin imputat regimului, soldat cu peste 80 de morţi în rândul civililor la Khan Sheikhoun (nord-vest).

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri