Premiu fabulos câștigat la loteria Mega Millions. Un american s-a trezit miliardar peste noapte

Data actualizării: Data publicării:
bilet vandut unui client la loteria mega millions
Al doilea cel mai mare premiu din istoria loteriei Mega Millions a fost câștigat cu un bilet cumpărat la o benzinărie din apropiere de Chicago Foto: Profimedia Images

Un american este, exact ca în povești, bogat peste noapte. S-a oprit la o benzinărie din apropiere de Chicago și și-a cumpărat și el un bilet la loteria Mega Millions. Toată America era cuprinsă vineri de o adevărată frenezie, s-a stat la cozi pentru bilete la loterie, pentru că în joc era unul dintre cele mai mari premii din istorie. Nu se mai câștigase marele premiu de la jumătatea lunii aprilie.

Numerele extrase vineri seară au fost 13, 36, 45, 57, 67 și un „Mega Ball” (joker) de 14. Au fost exact numerele care se aflau pe biletul cumpărat de clientul benzinăriei din Des Plaines, de lângă Chicago.

Șansele de a câștiga jackpotul erau de 1 la 303 milioane. Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion.

America a aflat astfel că goana după cel de-al doilea cel mai mare jackpot al loteriei Mega Millions s-a încheiat cu un singur bilet vândut la o benzinărie din Des Plaines, statul Illinois. Norocosul a câștigat suma totală de 1,337 miliarde de dolari, dar ceea ce nu se știe este dacă el a aflat vestea, relatează CNN.„Nu am primit încă vești de la câștigător. Nu știm nici măcar dacă el știe că a câștigat un premiu. Așa că încurajez pe toată lumea să își verifice biletul”, a declarat Harold Mays, directorul loteriei din statul Illinois.

Condiția pentru ca norocosul să-și primească premiul întreg

Conform legii americane, câștigătorul va primi întreaga sumă dacă acceptă o plată eşalonată pe o perioadă de 30 de ani. Dacă vrea să-şi primească premiul într-o singură tranşă, va primi „doar” 780 de milioane de dolari.

Posesorul biletului are la dispoziție un an de la extragere pentru a-și revendica premiul și poate alege să nu-și facă public numele.

La rândul său, magazinul benzinăriei respective va primi un premiu de 500.000 de dolari pentru că a vândut biletul câștigător.

Cel mai mare premiu din istoria loteriei Mega Millions a fost de 1,537 miliarde de dolari și a fost câștigat cu un singur bilet vândut în Carolina de Sud în 2018, iar cel mai mare jackpot al oricărui joc de loterie din SUA a fost de 1,586 miliarde de dolari - un premiu la Powerball acordat la 13 ianuarie 2016 și împărțit de câștigători din California, Florida și Tennessee.

În afară de norocosul de la benzinăria din Illinois, și alți posesori de bilete Mega Millions au câștigat vineri premii considerabile. Douăzeci și șase de bilete au câștigat un premiu secundar de cel puțin 1 milion de dolari, deoarece au nimerit primele cinci numere.

Site-ul Mega Millions a fost inaccesibil timp de câteva minute vineri seară, după extragere. Iar pentru extragerea de marțea viitoare deja lumea stă la coadă la benzinăria care a vândul biletul câștigător de vineri.

Mega Millions Jackpot
Clienții stau la coadă la benzinăria Speedway din Des Plaines, Illinois, unde s-a vândut biletul câștigător al potului cel mare de la loteria Mega Millions la extragerea din 29 iulie 2022 Foto: Profimedia Images

Loteria Mega Millions a fost creată în 2002. Formula sa de joc a fost modificată de mai multe ori pentru a scădea probabilitatea de câştigare a marelui premiu, fapt ce a permis creşterea cu regularitate a jackpotului până la sume de câteva sute de milioane de dolari.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri