Președintele Chinei l-a sunat pe Donald Trump. Beijingul și Washingtonul oferă versiuni diferite asupra conținutului convorbirii

Data publicării:
trump xi

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a comunicat vineri omologului său american Donald Trump că observaţiile şi iniţiativele americane referitoare la Taiwan, Hong Kong, Xinjiang şi Tibet afectează relaţiile dintre cele două ţări și constituie un amestec în treburile interne, a anunţat agenţia Xinhua. Donald Trump susține însă că a avut o discuție „foarte bună” cu omologul său chinez.

Într-o convorbire telefonică cu Donald Trump, Xi Jinping a subliniat că „atitudinea Statelor Unite a constituit o ingerinţă în afacerile interne chineze şi a adus atingere intereselor Chinei, în detrimentul încrederii comune şi a cooperării bilaterale”, a scris agenția guvernamentală de presă din China. Liderul de la Beijing şi-a exprimat speranţa că SUA vor acorda în viitor „o mare importanţă îngrijorărilor Chinei”.

În schimb, preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri, pe Twitter, că a avut „o discuţie foarte bună” cu omologul său chinez. „Am avut o discuţie foarte bună cu preşedintele chinez Xi cu privire la uriaşul nostru acord comercial”, a scris preşedintele SUA. „Am discutat de asemenea despre Coreea de Nord, dosar asupra căruia lucrăm împreună cu China, şi despre Hong Kong (progres!)”, a adăugat Trump fără a furniza detalii suplimentare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

sursa: Agerpres

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri