Președintele palestinian, invitat de Trump să viziteze „curând” Casa Albă

Data publicării:
trump
Foto: Guliver/GettyImages

Președintele american, Donald Trump, l-a invitat vineri pe liderul palestinian, Mahmoud Abbas, să efectueze o vizită la Casa Albă, a indicat un purtător de cuvânt al lui Abbas, informează Reuters.

trump
Foto: Guliver/GettyImages

Președintele Donald Trump l-a invitat pe președintele Abbas să viziteze Casa Albă foarte curând”, a declarat Nabil Abu Rdainah, pentru Reuters, după o discuție telefonică a celor doi lideri.

Potrivit unei știri anterioare a AFP, această convorbire telefonică, anunțată de Casa Albă, urma să fie prima dintre cei doi lideri.

Noul președinte republican l-a primit la mijlocul lui februarie, la Casa Albă, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. La finalul acelei întrevederi, Trump a afirmat că el nu susține soluția cu două state, luând astfel distanță față de poziția adoptată vreme de ani de zile de predecesorii săi față de conflictul israeliano-palestinian.

„SUA favorizează pacea și un veritabil acord de pace, a dat Trump asigurări, afirmând în același timp că le revine celor două părți să negocieze direct.

Procesul de pace a fost suspendat din aprilie 2014 și după eșuarea ultimei tentative de apropiere inițiată de fostul secretar de stat John Kerry.

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, s-a întâlnit prima dată, marți, cu trimisul palestinian la Națiunile Unite, Riyad Mansour. Palestinienii ar trebui să aibă mai degrabă negocieri directe cu israelienii, decât să aștepte de la ONU rezultate ce nu pot fi obținute decât între cele două părți, a subliniat ea la finalul întrevederii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri