SUA și aliații au atacat Siria. Care sunt reacțiile și ce urmează?

Data actualizării: Data publicării:
Cruise Missile Launches Off USS San Jacinto
Foto: Guliver/Getty Images

„Bombardament chirurgical” din partea forţelor aliate în Siria. Peste 100 de rachete americane, britanice şi franceze au lovit sâmbătă dimineaţă ţinte militare ale regimului Bashar al-Assad. Rând pe rând, Donald Trump, Theresa May şi Emmanuel Macron au anunţat că au ordonat intervenţia menită să pedepsească regimul sirian pentru că a folosit arme chimic împotriva propriului popor. De partea cealaltă, sirienii spun că au interceptat o bună parte din rachetele occidentalilor, dar este imposibil de verificat câte proiectile au fost doborâte. Şi aliaţii Siriei au reacţionat. Rusia şi Iranul au acuzat Occidentul că a acţionat fără a avea dovezi şi au avertizat că vor exista consecinţe.

Foto: Guliver/Getty Images

Este cel mai dur atac de când Bashar al Assad este preşedinte şi în ciuda unui optimism afişat la Damasc, este greu de crezut că cele peste 100 de rachete balistice lansate de americani, francezi şi britanici nu au provocat pagube importante arsenalului chimic al Siriei. Este şi motivul pentru care trei mari puteri occidentale şi-au concentrat eforturile şi au lovit o ţară care altminteri nu le-ar fi putut face faţă, chiar şi fără războiul civil care a devastat-o de şapte ani încoace. Numai că în spatele Siriei se află Rusia lui Vladimir Putin, marele adversar al Occidentului. Moscova a şi ameninţat că atacurile aliaţilor nu vor rămâne fără consecinţe. 

Citiți și:  FOTO. Cum arată din satelit țintele atacului din Siria înainte și după raidurile occidentalilor

Aşa cum era de aşteptat, atacul a împărţit lumea în două tabere, iar reacţii au curs din toată părţile. Pe de-o parte, NATO, Uniunea Europeană, Israelul şi Turcia susţin că operaţiunea a fost justificată.

Citiți și: Începe ofensiva diplomatică. Ce rezoluție propun la ONU statele care au atacat Siria

Turcia, care a criticat de multe ori intervenția americană în Siria, consideră că atacul facilităților chimice ale vecinului său a fost unul necesar și că a fost un mesaj pentru președintele al-Assad.
Recep Tayyip Erdoğan - preşedintele Turciei: „Desigur, nimeni nu se gândea că atacurile regimului vor rămâne fără răspuns. Salutăm această operaţiune pentru că nu putem tolera ceea ce li s-a întâmplat copiilor din cauza armelor chimice. Atacatorul trebuie să plătească, iar regimul trebuie să înţeleagă că este un atac inuman şi nelegiuit, care a escaladat împotriva opoziţiei, şi nu va rămâne fără răspuns”.

Din cealaltă tabără, Iranul şi Rusia au condamnat bombardamentele din această dimineaţă. La fel şi China, care spune că atacul a încălcat normele internaţionale, fiindcă nu a avut avizul ONU. De altfel, Moscova a solicitat o nouă întrunire a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, care se va întruni în această seară.

Atacul coordonat al celor trei aliaţi occidentali a avut loc din mai multe direcţii: americanii au folosit navele din Marea Mediterană şi Marea Roşie, precum şi avioanele staţionate în Qatar. Francezii au atacat cu avioanele de vânătoare şi de pe fregatele staţionate în Marea Mediterană, în timp ce britanicii au folosit avioane care au decolat de la baza din Cipru.
Apărarea antiaeriană a sirienilor a reacţionat, iar oficialii ruşi susţin că cele mai multe proiectile au fost doborâte. Occidentali spun, însă, că ele şi-au atins de fapt ţinta. O dovadă este centrul de cercetare ştiinţifică din Damasc, distrus în atac.

Această operaţiune militară a avut loc sub tutela americanilor. Trei nave de război, dispuse în Marea Mediterană şi Marea Roşie, şi bombardiere B-1 au lansate rachete de croazieră în direcţia ţintelor fixate pe teritoriul sirian. La raidurile aeriene au contribuit şi britanicii care au ridicat de la baza lor din Akrotiri, Cipru, patru avioane Tornado. În toată această arhitectură militară, se remarcă Franţa cu o prezenţă armată copleşitoare: 22 de aparate de luptă. Vorbim despre nouă avioane de vânătoare: 5 Rafale şi 4 Mirage trimise direct din bazele de pe teritoriul naţional. Francezii au mai ridicat de la sol şi două avioane de supraveghere AWACS şi şase avioane de realimentare în zbor. Raidurile aeriene au fost realizate în perfectă coordonare cu cinci fregate detaşate în Marea Mediterană. În total, francezii au tras 12 rachete din cele peste o sută folosite în bombardament. Această cooperare strânsă între cele trei mari puteri este şi ea în sine un semnal transmis regimului sirian, dar şi aliaţilor săi. Anul trecut, după precedentul atac chimic din Siria, Statele Unite au intervenit pe cont propriu.

De altfel, situaţia se vede cu totul altfel din capitala siriană. Oamenii au sărbătorit în stradă interceptarea rachetelor, au scandat numele lui Bashar al-Assad şi i-au ridicat în slăvi pe soldaţi. Asta în timp ce la câteva ore după atac, televiziunea siriană de stat a prezentat imagini cu preşedintele ţării venind la birou ca într-o zi obişnuită.

„Nu am dormit deloc azi-noapte, am ieşit pe stradă în sprijinul militarilor care au doborât rachetele. Suntem puternici, iar ei (occidentalii, n.red.) au atacat Siria şi au conspirat împotriva Siriei în ultimii 8 ani, dar Siria e puternică”, a declarat un locuitor la televiziunea națională siriană.

Citiți și: Cine este Bashar al-Assad, președintele care a reuşit să-şi menţină poziţia în ciuda unui război civil

Rusia, pe de altă parte, continuă se nege existenţa armelor chimice în Siria. În plus, a anunţat că atacul occidental ar putea-o face să livreze regimului Assad baterii de rachete S-300.

„Acest atac nu este un răspuns la atacul chimic născocit, ci o reacţie la succesul armatei siriene în lupta pe care o poartă pentru eliberarea teritoriului de sub terorismul intrnaţional”, a declarat Serghei Rudskoi, oficial militar rus.

Cei trei lideri occidentali care au ordonat atacul au insistat, însă, că atacul chimic din 7 aprilie a fost cât se poate de real. Au susţinut, însă, că nu vor o escaladare a conflictului, lucru pe care l-au transmis celor doi aliaţi ai Siriei, Rusia şi Iranul. Prin urmare, observatorii sunt de părere că probabil nu vor mai exista alte atacuri ale aliaților, în ciuda faptului că președintele Donald Trump spunea, vineri seara, că este vorba de o acțiune militară în mai multe valuri.

Citiți și:  Ce s-a întâmplat în Siria a doua zi după atacul occidentalilor

ACTUALIZARE 22:00  Înfrângere usturătoare a Rusiei la ONU. Doar trei țări au votat în favoarea rezoluției sale. Citiți detalii aici.

ACTUALIZARE 21:00.  De la Roma și Berlin vin poziții nuanțate în privința atacului.

Italia îşi susţine aliaţii şi condamnă atacurile chimice, dar transmite că de pe teritoriul său nu va fi coordonat niciun viitor atac contra Siriei.

Paolo Gentiloni - premierul Italiei: „Nu este momentul pentru o escaladare, a venit vremea să interzicem armele chimice. Este momentul diplomaţiei şi al muncii pentru a oferiei Siriei stabilitate şi pluralism după şapte ani de conflict”.

Şi Germania susţine pe viitor o soluţie diplomatică. A anunţat că va face noi eforturi, împreună cu Franţa, pentru a deschide noi discuţii în vederea unei soluţionări politice a conflictului sirian. De altfel, şeful diplomaţiei de la Berlin a anunţat că în cursul zilei de duminică, Germania, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite se vor întâlni la Londra pentru a decide care sunt noii paşi care trebuie făcuţi.

Heiko Maas - ministrul german de externe: „Ne vom folosi de relaţiile bilaterale cu Moscova ca să insistăm ca Rusia să adopte o poziţie constructivă. Fie că ne place sau nu, fără Rusia procesul politic nu va avea succes”.

Înaltul reprezentant pentru diplomaţie al Uniunii Europene le-a cerut tuturor ţărilor şi mai ales Rusiei şi Iranului să se folosească de toată influenţa de care dispun pentru a împiedica un nou atac chimic. Federica Mogherini a anunţat că la sfârşitul acestei luni, la Bruxelles, va avea loc a doua conferinţă pentru Siria, în care se vor căuta noi modalităţi de susţinere a procesului politic.

ACTUALIZARE 20:00 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, după o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, forul de decizie în cadrul NATO, că toţi membrii organizaţiei susţin raidurile aeriene coordonate de SUA, Marea Britanie şi Franţa. El a adăugat că SUA, Franţa şi Marea Britanie au declarat în faţa Consiliului că atacul lor asupra Siriei a fost o măsură luată în ultimă instanţă şi care are ca scop prevenirea unor noi atacuri chimice.

Atacul „a afectat capacităţile Siriei de a iniţia noi atacuri şi în acelaşi timp a transmis un mesaj clar care poate preveni alte atacuri”, a afirmat Stoltenberg. „Nu vom avea niciodată o garanţie că nu vor avea loc noi atacuri atât timp cât există regimuri care sunt dispuse să folosească arme chimice. Folosirea acestor arme nu se poate face fără consecinţe şi nu poate intra în normalitate”, a precizat el.

NATO nu a fost implicată în atacul asupra Siriei.

Într-un comunicat separat, NATO a făcut apel către Siria, Rusia şi Iran să ofere „un acces rapid, susţinut şi liber organizaţiilor umanitare” în zonele de conflict.

ACTUALIZARE 18:00 Rusia a propus sâmbătă un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU în care cere condamnarea „agresiunii împotriva Republicii Arabe Siriene de către SUA şi aliaţii lor cu încălcarea dreptului internaţional şi a Cartei ONU”. Reuniunea Consiliului de Securitate a început la ora 18:00, ora României, iar proiectul de rezoluție a fost distribuit cu puțin înainte de începerea ședinței. Nu este însă clar când ar putea fi supus la vot. Potrivit unor diplomaţi citaţi de Reuters, este puțin probabil ca proiectul de rezoluţie să primească numărul minim necesar de nouă voturi pentru a forţa un veto din partea SUA, Franţei sau Marii Britanii.

Pentru a fi adoptat, un proiect de rezoluţie are nevoie de nouă voturi pentru şi niciun veto din partea celor cinci membri permanenţi ai Consiliul de Securitate - SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie. 

ACTUALIZARE 17:30 Spania a anunțat că a oferit sprijin logistic în operațiunea aliaților împotriva Siriei. Potrivit Radio România Actualități, două dintre avioanele care au realimentat în zbor aeronavele care au participat la atac au decolat de la baza din Zaragosa.

ACTUALIZARE 17:10 Pentagonul a afirmat sâmbătă că SUA au „lovit cu succes” toate ţintele siriene prevăzute în cadrul operaţiunii coordonate cu Franţa şi Marea Britanie ca represalii la presupusa folosire de arme chimice de către regimul de la Damasc împotriva populaţiei siriene.

„Nu încercăm să intervenim în conflictul din Siria, dar nu putem permite astfel de încălcări ale dreptului internaţional”, a declarat Dana White, purtătoare de cuvânt a Pentagonului, într-o conferinţă de presă. „Am lovit cu succes fiecare ţintă”, a precizat ea.

În aceeaşi conferinţă de presă, un înalt responsabil al Pentagonului, generalul Kenneth McKenzie, a afirmat că loviturile occidentale au fost „precise, importante şi eficiente”. Ele au dat o asemenea lovitură programului chimic sirian, încât acesta va avea nevoie de ani pentru a se reface. Potrivit acestuia, apărarea antiaeriană rusă nu a fost activată, iar cea a regimului sirian a fost declanşată de-abia după sfârşitul operaţiunii.

ACTUALIZARE 16:30 Preşedintele american Donald Trump a salutat sâmbătă o ''lovitură perfect executată'' şi a mulţumit aliaţilor francez şi britanic pentru ''misiunea îndeplinită'' în Siria, în prima sa reacție după atac. Detalii, aici.

ACTUALIZARE 13:50Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat sâmbătă că este mai hotărât ca oricând să "lupte împotriva terorismului" în Siria, după atacurile occidentale din cursul nopţii asupra unor instalaţii militare ale regimului său ca represalii la un presupus atac chimic.

ACTUALIZARE 13:00 - „Atacurile SUA, Franţei şi Marii Britanii arată clar că regimul sirian, alături de Rusia şi Iran, nu poate continua această tragedie umană, cel puţin nu fără costuri”, a scris Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

ACTUALIZARE 12:50 - Au apărut şi primele imagini cu ţintele lovite de rachetele aliate în Siria. Centrul de cercetare ştiinţifică din Damasc a fost complet distrus.

ACTUALIZARE 11:50 Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacul asupra Siriei lansat de SUA, Marea Britanie şi Franţa drept „o agresiune” şi a cerut o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU în timp ce liderul suprem al Iranului.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a susţinut sâmbătă că intervenţia militară din Siria a fost un succes şi că atacurile au fost „corecte şi legale”.

Iulian Fota, expert pe probleme de securitate, a vorbit la Digi24 despre mesajul pe care SUA și Occidentul l-au transmis atât Siriei, cât și Rusiei prin atacul țintit asupra laboratoarelor și depozitelor de arme chimice de lângă Damasc. 

Expertul susține că această acțiune a celor trei state va implica inevitabil și restul Uniunii Europene, chiar dacă nu toate statele vor participa activ la eventuale măsuri militare ulterioare: „Italia, țara care are relații bune cu Rusia, a anunțat că sprijină logistic operațiunile militare ale celor trei state. Multe state europene vor adopta această poziție. Aici interesul e comun”.

Hari Bucur-Marcu, expert în securitate, a explicat la Digi24 care sunt cele două mari preocupări ale Rusiei în Siria. Expertul a menționat de promisiunea Rusiei din 2013, că va curăța Siria de arme chimice și de cât de favorabil este războiul civil din Siria pentru Rusia.


ACTUALIZARE 10:40 - Ministrul Apărării francez a publicat un videoclip cu o navă de război care lansează rachete asupra Siriei. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 9:40 - Oficiali francezi au transmis primele mesaje după atacul din noaptea de vineri spre sâmbătă. Mesajul este clar: se dorește încetarea folosirii armelor chimice în Siria. 

Ministerul Apărării britanic a publicat de asemenea trei fotografii cu avioanele Tornado care au lansat rachete la vest de Homs

ACTUALIZARE 8:40 - Primele reacții după atacul occidental țintit asupra Siriei au început să apară. 

„Susţin acţiunile Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei împotriva resurselor de arme chimice ale regimului sirian. NATO consideră că utilizarea armelor este inacceptabilă. Cei responsabili trebuie traşi la răspundere”, afirmă Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

Citește și ”Cele mai bine păzite secrete ale mafiei din România. Protocoalele ce nu vor fi desecretizate nici în 1000 de ani”

„Fac apel la toate statele membre să se dea dovadă de reţinere în aceste circumstanţe periculoase şi să evite toate acţiunile care ar putea provoca o escaladare a situaţiei şi ar putea agrava suferinţele poporului sirian”, a declarat Antonio Guterres, Secretarul General ONU.

„Această agresiune tripartită la adresa Siriei constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi este menită eşecului”, potrivit Agenţiei siriene de presă Sana (Detalii aici).

Statele Unite şi aliaţii lor, fără nicio dovadă şi înaintea unei poziţii oficiale a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, au declanşat această acţiune militară împotriva Siriei şi sunt responsabili pentru consecinţele regionale ale acestei acţiuni necugetate”, transmite Ministerul iranian de Externe.


ACTUALIZARE 8:00 - Televiziunea de la Damasc spune că trei civili ar fi fost răniți în urma atacului, scrie CNN.

ACTUALIZARE 7:30 Tot mai multe informații care vin dinspre Damasc spun că guvernul sirian pretinde că a fost capabil să „anihileze” loviturile aeriene ale aliaților atât la Damasc, cât și la Homs, grație unor avertizări transmise de Rusia. De asemenea, Siria susține că a putut să doboare o treime din cele aproximativ 30 de rachete trase asupra teritoriului său.  

Potrivit unui oficial sirian, bazele militare siriene fuseseră evacuate cu două zile în urmă.

Pentagonul a spus că a avertizat Rusia de iminența unor lovituri, dar nu i-a dezvăluit detalii despre țintele vizate. 

ACTUALIZARE 6:00 Prima reacție a Moscovei după lansarea atacului occidental țintit asupra Siriei a venit din partea ambasadorului rus în Statele Unite, Antaoli Antonov. Citiți detalii aici.

Citiți și:  Primele reacții în SUA, după atacul ordonat de Trump

ACTUALIZARE 5:00 Atacul, care a început la ora 21:00, ora SUA (4:00, ora României), a încetat, a anunțat Pentagonul, care a spus că deocamdată nu are în vedere noi raiduri. 

Potrivit unor oficiali citați de BBC, s-au folosit rachete Tomahawk.  Atacul a durat aproximativ o orăPotrivit CNN, care citează surse militare, la atac au participat cel puțin o navă americană poziționată în Marea Roșie, dar și bombardiere de tip B-1. Televiziunea siriană de stat susține că apărarea antiaeriană a doborât mai mult de 12 rachete.

Citiți și:  FOTO. Rachetele Tomahawk, dificil de detectat și foarte precise

Într-un briefing la Pentagon, secretarul apărării James Mattis a justificat loviturile prin faptul că folosirea armelor chimice de către regimul sirian pune în pericol populația civilă, inclusiv cetățenii străini, iar Constituția americană prevede că cetățenii americani trebuie apărați pretutindeni. 

A fost vorba de un atac asupra unor ținte multiple, în cooperare cu britanicii și francezii. Au fost lovite un centru științific de cercetare din Damasc unde, potrivit americanilor, se dezvoltau arme chimice, dar și biologice, un depozit cu arme chimice de la vest de Homs, unde era depozitat inclusiv gaz sarin, iar o a treia facilitate, din apropierea celei de-a doua ținte, adăpostea un depozit de arme chimice, dar și un centru de comandă. 

Potrivit unor surse militare, americanii au folosit în atac un distrugător pe care îl au în Marea Roşie, dar și bombardiere de tip B-1, care au lansat rachete de croazieră. Forțele britanice au folosit avioane de tip Tornado, iar francezii avioane Rafale.

Nu sunt informații deocamdată în privința unor eventuale pierderi de partea occidentalilor sau sirienilor.

Legătura cu rușii, a precizat Pentagonu, s-a menținut prin intermediul canalelor tradiționale.

Pentagonul se așteaptă la o campanie de dezinformare în orele și zilele următoare în legătură cu atacul occidentalilor și de aceea promite ca oficialii să comunice îndeaproape cu presa. Acest anunț făcut chiar de secretarul Mattis sugerează că Washingtonul se așteaptă la o reacție cât de rapidă și probabil dură din partea Rusiei.


Donald Trump a justificat acțiunea prin faptul că nu poate închide ochii la atacul sălbatic pe care președintele Bashar al-Assad l-a ordonat asupra propriului popor lipsit de apărare.

Potrivit CNN, s-au auzit explozii în zona capitalei siriene, Damasc, ceea ce ar putea însemna că sunt țintite depozite de arme chimice. Potrivit BBC, exploziile au fost auzite la est de Damasc.

Am ordonat forțelor armate ale Statelor Unite să lanseze lovituri de precizie asupra unor ținte asociate cu arsenalul de arme chimice ale dictatorului sirian Bashar al-Assad”, a anunțat Donald Trump la Casa Albă. El a precizat că forțele americane se coordonează în această acțiune cu Franța și Marea Britanie și a adăugat că scopul campaniei este să „determine o descurajare fermă a producerii, proliferării și folosirii armelor chimice”.
 
Răspunsul combinat american, britanic și francez la aceste atrocități va include toate instrumentele puterii noastre naționale - militare, economice și diplomatice”, a punctat președintele american. El a subliniat că atacurile vor continua până când folosirea armelor chimice de către regimul Assad ca înceta. 
„Suntem pregătiți să susținem acest răspuns până când regimul sirian încetează să mai folosească agenți chimici care sunt interziși”, a spus Trump. 
 
La scurt timp, premierul britanic Theresa May a anunțat într-un comunicat că a autorizat forțele armate britanice să întreprindă atacuri punctuale, dar coordonate pentru „a diminua capacitățile regimului sirian în materie de arme chimice și pentru a descuraja folosirea lor”.
La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că ţara sa participă la operaţiunea în curs alături de SUA şi Regatul Unit, precizând că loviturile țintesc „capacităţile regimului sirian ce permit producerea şi folosirea de arme chimice". „Nu putem tolera banalizarea utilizării armelor chimce", a explicat preşedintele francez, într-un comunicat. 
Sunt folosite navele și avioanele
Acesta este al doilea atac american asupra teritoriului Siriei în decurs de un an. Precedentul atac, care a vizat o bază aeriană siriană, a avut loc la 7 aprilie 2017 și a intervenit tot după acuzații că regimul sirian ar fi folosit arme chimice în lupta sa cu rebelii. Atunci, Statele Unite au atacat cu rachete Tomahawk trase de pe nave.
Oficiali americani citați de CNN spun că de data aceasta în atacurile asupra Siriei sunt folosite atât navele, cât și avioanele. Totuși, avioanele nu au intrat în spațiul aerian sirian, pentru că ar putea fi doborâte, spun sursele CNN.
În orice caz, Siria și-a activat apărarea antiaeriană pentru a răspunde agresiunii, a anunțat televiziunea națională siriană. Aceasta a denunţat o „agresiune americană” în Siria „în cooperare cu Franţa şi Marea Britanie”.
La Pentagon a fost anunțat un briefing de presă pentru ora locală 22:00 (5:00, ora României).
Vor fi mai multe atacuri
Noul plan american de atac în Siria nu își va afla însă punctul final tot în noaptea de vineri spre sâmbătă. Președintele american a sugerat că ar putea fi vorba despre o acțiune în mai multe etape, în mai multe valuri, dar a insistat totuși că SUA nu vor rămâne angajate în Siria pe termen nedefinit sub nicio formă. Anterior, el spusese echipei sale de consilieri pe teme de securitate națională că dorește ca trupele americane să plece din Siria în maximum șase luni. 
„America nu își dorește o prezență pe termen nedefinit în Siria. Cum și alte națiuni își aduc contribuția, așteptăm cu nerăbdarea ziua în care ne vom aduce luptătorii acasă”, a spus Trump. El le-a spus concetățenilor că SUA nu pot „curăța lumea de rău și nici nu pot acționa peste tot unde există tiranie”. A adăugat că Orientul Mijlociu este un „loc cu mari probleme”. „Încercăm să-l facem mai bun, dar este un loc cu mari probleme. SUA vor fi un partener și un prieten. Însă soarta regiunii stă în mâinile propriului popor”, a insistat șeful Casei Albe. 
Pe de altă parte, în alocuțiunea prin care s-a adresat americanilor, Trump a criticat sprijinul Rusiei pentru regimul Assad spunând că Moscova trebuie să decidă dacă va continua pe această „cărare întunecată”. De asemenea, Trump a reamintit că Rusia promisese în 2013 că va garanta eliminarea arsenalului de arme chimice al Siriei. 
 
Toate știrile pe tema intervenției din Siria le puteți găsi aici.
 

Președintele american Donald Trump a luat o decizie în privința Siriei și se pregătește să se adreseze națiunii în această seară (noaptea de vineri spre sâmbătă), anunță CNN.

Decizia vine după o săptămână de deliberări, potrivit unui oficial de la Casa Albă, citat de CNN sub acoperirea anonimatului.

Pe de altă parte, vicepreședintele Mike Pence, aflat la Lima, în Peru, a părăsit brusc un eveniment la care asista la Teatrul Național și s-a întors la hotel, relatează CNN.

Citește și:  Pregătiri de război la graniţele Siriei. De ce întârzie decizia lui Trump

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...