Video Medicii care îl tratează pe Donald Trump dau asigurări că se simte bine, dar evită să spună dacă a primit oxigen, cum susține presa

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump iese din Casa Albă și face discret cu mâna presei înainte de a se urca în elicopterul prezidențial care îl va duce la spitalul militar Walter Reed, unde va fi monitorizat după ce a dezvoltat simptome de COVID
Donald Trump iese din Casa Albă și face discret cu mâna presei înainte de a se urca în elicopterul prezidențial. Foto: Profimedia

Medicii de la spitalul militar Walter Reed, unde a fost internat, vineri, președintele Donald Trump, diagnosticat cu COVID, au anunțat sâmbătă dimineață că șeful Casei Albe „se simte foarte bine” și nu are nevoie de oxigen, având o saturație de 96 la sută. 

Medicii au spus că sunt mulțumiți de progrese și că președintele a primit o primă doză de Remdesivir, tratamentul cu acest medicament urmând să fie continuat timp de cinci zile. 

Donald Trump nu a mai avut febră de 24 de ore, poate se respire și se poate plimba. Președintele simte că poate pleca și astăzi din spital, au spus medicii.

I-au fost monitorizate funcțiile cardiace, hepatice, renale și totul pare să funcționeze în regulă, dar cum coronavirusul are evoluții imprevizibile, este bine ca pacientul să fie supravegheat medical, au explicat medicii. 

„Îl monitorizăm foarte atent pentru orice eventuală complicație fie din cauza coronaviruslui, fie a medicamentelor pe care i le dăm. Președintele este cu moralul foarte sus”, a declarat unul dintre medici.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, a explicat la Digi24 că este important ca pacientul să rămână sub monitorizare în această perioadă în care are loc replicarea virală și când aparent se simte bine. Din a șaptea zi de la infectare, însă, evoluțiile pot fi imprevizibile.

Presa americană: Președintele a primit oxigen vineri

În pofida numeroaselor întrebări ale jurnaliştilor, dr. Sean Conley, medicul personal al lui Donald Trump, nu a confirmat dacă președintele ar fi primit la un moment dat o suplimentare de oxigen, ci a insistat că acesta nu este în prezent conectat la vreun aparat de asistenţă respiratorie. Nivelul său de saturaţie în oxigen este de 96%, a precizat medicul.

O sursă apropiată Casei Albe a declarat pentru CNN că președintele a primit oxigen suplimentar din momentul în care a început să aibă simptome, adică vineri. Medicul s-a limitat să spună că „în prezent” președintele nu primește oxigen. Și The New York Times a transmis această informație.

Totuși, medicul Sean Conley i-a surprins pe jurnalişti menționând la un moment dat „72 de ore” de la diagnosticarea preşedintelui, o durată neconcordantă cu anunţul public despre testul pozitiv al lui Trump, care a fost făcut în noaptea de joi spre vineri, scrie Agerpres, citând agențiile internaționale de presă.

Presa americană mai vehiculează pe surse că starea de sănătate a preşedintelui Trump în ultimele 24 de ore a fost „îngrijorătoare”.

„Semnele vitale ale preşedintelui în ultimele 24 de ore au fost foarte neliniştitoare şi următoarele 48 de ore vor fi critice în termeni de îngrijire. Nu am stabilit încă o cale clară de recuperare”, spun aceste surse care ar fi apropiate de spitalul Walter Reed.

La scurt timp după conferința de presă a medicilor, Donald Trump a postat două mesaje pe Twitter, într-unul dintre ele mulțumind și lăudând persoanalul medical.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri