Primele doze de vaccin Pfizer-BioNTech vor ajunge luni la centrele de vaccinare din SUA

Data publicării:
o asistenta medicala tine in mana o doza de vaccin pfizer
Vaccin anti Covid-19. Foto: Getty Images

Primele doze cu vaccin anti-COVID vor ajunge luni la centrale de vaccinare din SUA, după ce serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech a fost aprobat vineri seară de Agenția Americană a Medicamentelor.

Dozele de vaccin se vor pune în mișcare în următoarele 24 de ore, a anunțat generalul Gus Perna, coordonatorul operațiunii de vaccinare, denumită Warp Speed.

„Vaccinul va pleca din fabrica Pfizer către centrele de distribuție UPS și FedEx, iar de acolo spre cele 636 de centre de vaccinare de pe teritoriul SUA, care au fost identificate de fiecare stat și teritoriu în parte”, a declarat sâmbătă gen. Gus Perna, citat de CNN.

„Ne așteptăm ca vaccinul să ajungă luni la 145 de centre de vaccinare de pe întreg teritoriul SUA, marți la alte 425 de centre, iar miercuri la ultimele 66, completând astfel prima fază de livrare a vaccinurilor comandate de la Pfizer”, a mai spus generalul.

Agenția Federală americană pentru Medicamente (FDA) a dat vineri undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, deschizând calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara.

„Kit-urile auxiliare au fost distribuite deja la centrele de vaccinare. Acestea conțin seringi, diluanți și alte lucruri necesare vaccinării”, a completat Gus Perna.

Vaccinurile nu au fost trimise către centre înainte de a fi autorizate de către FDA. 

 

„Nu am vrut să anticipăm că vor fi autorizate”, a precizat generalul american.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri